20. kolo
06.02.2021 15:30 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Leverkusen nadělil Stuttgartu na cestu domů pět branek

Die Werkself předvedli v poslední době pár zaváhání, která přinesla pád tabulkou z prvního místa. Po vítězství nad VfB okupují čtvrtou pozici a budou čekat, jestli Hoffenheim přibrzdí Frankfurt.

První šance zápasu patřila po Gonzálezově přihrávce Mateovi Klimowiczovi, jenž neproměnil. A proto mohl jít Bayer v minutě osmnácté do vedení. Moussa Diaby pálil po zemi z hranice velkého vápna. Gregor Kobel míč jenom vyrazil a nejrychleji se k němu dostal Kerem Demirbay, jenž zakončoval z úhlu vnějším nártem levé nohy - 1:0.

Nicolás González pak musel střídat, což byla pro domácí jistě velká úleva. O to více se mohli věnovat ofenzivní činnosti, a tak se do šance záhy dostali Leon Bailey, Kerem Demirbay i Timothy Fosu-Mensah. Dočkal se však až druhý jmenovaný v jednatřicáté minutě, když na konci pěkné akce mířil mezi nohy stuttgartského gólmana - 2:0. Nutno dodat, že klidně mohl taky nahrávat dalším dvěma neobsazeným spoluhráčům.

Patrik Schick mohl náskok navýšit už v následující minutě, jenže neuspěl, což platilo i osm minut poté pro jeho kolegu Charlese Aránguize. Na další trefu se tedy čekalo až do druhého poločasu. Ještě před ní jen o kousek minul Silas Wamangituka Fundu. A po něm hlavičkoval ve velice nadějné pozici do tyče Jonathan Tah.

V 50. minutě vyslal Erik Thommy do šance Sasu Kalajdžiče, jenž si poradil s dotírajícím Edmondem Tabsobou a z úhlu volil oblouček přes Lukase Hrádeckýho - 2:1. V 55. minutě měl Silas Wamangituka Fundu velice slibnou šanci na vyrovnání. Jenže neproměnil, což do jisté míry rozhodlo o osudu tohoto utkání.

Hned z protiútoku totiž vsítil Leon Bailey třetí leverkusenskou branku, když mu Moussa Diaby přichystal ideální pobídku do optimálního prostoru přímo před bránou - 3:1. V 68. minutě už to bylo o tři branky. Schick posunul na hranici vápna doleva k Diabymu, jehož centr doplachtil na hlavu Floriana Wirtze, který se dokázal v nesnadné pozici prosadit - 4:1.

Poté se dvakrát připomněl Kalajdžić. Nejdříve na Hrádeckýho nevyzrál, ale v 77. minutě už se prosadil. Thommy mu z levého křídla naservíroval do vápna centr, který trefil pravačkou tak, že se kulatý předmět odrazil od tyče za čáru - 4:2. Český reprezentant Patrik Schick v tomto klání neskóroval, třebaže si v závěrečné desetiminutovce vytvořil ještě dvě slibné šance.

Pátou branku tak obstaral jeho čtyřiadvacetiletý spoluhráč Demarai Gray, když Die Werkself zaútočili do otevřené obrany. Demirbay o balon přišel, ovšem hned za ním stál rodák z anglického Birminghamu, na jehož střelu nikdo nedosáhl - 5:2. Pro tým Petera Bosze to byla jubilejní desátá výhra. Tu další může přidat opět doma proti Mohuči. Stuttgart, který posedmé prohrál, se na vlastním stadionu střetne s Herthou BSC.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele