2. kolo
26.09.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Nádherná rána Demirbaye Bayeru rozdělila body s Lipskem

Bayer Leverkusen nakonec zápas s Lipskem dovedl k remíze, která je objektivně zřejmě zasloužená. Do vedení se sice dostali hosté díky Forsbergovi, ale domácím se ještě do poločasu povedlo srovnat. A postarala se o to výstavní rána Kerema Demirbaye.

Domácí Bayer se i s Patrikem Schickem na hrotu útoku postavil proti favorizovanému Lipsku a český útočník určitě hodně chtěl ukázat soupeři, že nevykoupit ho byl špatný nápad. Nový hrot Lipska Sörloth zůstal jen na lavičce, protože trenér Nagelsmann vsadil na osvědčenou zbraň Poulsena. První šanci utkání si ale připravili domácí a prsty v ní málem měl Schick. Ten si ukázal, kam na vápně chce míč po pasu ze strany a nebýt brilantního zákroku stopera Upamecana, zřejmě by střílel do sítě.

Lipsko kontrovalo akcí v osmé minutě, v níž si záložník Emil Forsberg naběhl na dlouhý míč a mezi nohama Larse Bendera posouval míč do druhé vlny. Tam dobře postřehl nabíhajícího Kevina Kampla, jenže ten šajtlí vůbec míč dobře netrefil a místo brány jej poslal o pár metrů vedle. Tempo utkání ale obecně rostlo a místy se hrálo nahoru dolů.

Když se Emil Forsberg rozběhne, jen těžko se zastavuje. O tom se přesvědčila domácí obrana ve 14. minutě, kdy padl první gól utkání. Dlouhý výkop brankáře Gulácsiho si na útočné polovině zpracoval Yussuf Poulsen, který předal míč na stranu právě Forsbergovi. Ten doběhl až do vápna, v něm si kličkou snadno položil nestíhajícího Larse Bendera a bombou pod břevno nedal brankáři Hradeckymu šanci - 1:0.

Fotbal přináší nádherné branky a další z nich byla k vidění ve 20. minutě, tentokrát na opačné straně. Podklouznutí Angeliña využil Diaby, který vnikl do vápna. Jeho pokus sice obrana odvrátila, ale po Benderově přiťuknutí se dostal k číhajícímu Keremu Demirbayovi. Ten na nic nečekal a naprosto nádhernou střelou otřenou o břevno srovnal!

Na svou chvíli nemusel Alexander Sörloth čekat moc dlouho. Ve 27. minutě se totiž zranil Yussuf Poulsen a nová posila naskočila na hřiště. Po delším čase se nemnoho fanoušků dočkalo další zajímavé akce pět minut před koncem první půle, kdy Lars Bender našel krásným pasem Patrika Schicka. Český talent hlavičkoval výtečně, ale brankář Gulácsi byl ještě lepší.

Tempo ve druhém poločase bylo jednoznačně poklidnější než v tom prvním. Ale po deseti minutách se zaskvěli oba brankáři. Nejprve Lukas Hradecky perfektně přečetl hru a vyběhl proti Mukielemu. Vzápětí na to musel do akce i Gulácsi, jehož z úhlu zkoušel propálit mladík Moussa Diaby. Neuspěl.

Lipsko rozhodně nebylo dokonalé a chybovalo taky v 59. minutě. To se hráči Bayeru dostali do rychlého brejku, který po nahrávce od Bellarabiho zakončoval mladík Florian Wirtz. Před sebou měl prakticky jen prázdnou bránu, jenže zakončil do tyče! Lipsko se do ofenzivy hrnulo až díky střídajícímu Nkunkuovi. Zejména jeho rána z přímého kopu v 74. minutě pořádně provětrala rukavice brankáře Lukase Hradeckyho.

O pár minut později se do šance po nahrávce Bellarabiho dostal Patrik Schick a povedlo se mu trefit se ke vzdálenější tyči, jenže sudí jeho branku pro ofsajd správně neuznal. Po souhře s Nkunkuem se do vápna probil Angeliño, jenže jeho rána mířila těsně vedle vzdálenější tyče. Víc už aktivnější Lipsko nezvládlo a z Leverkusenu odjíždí jen s bodem.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

Najlepšie by bolo 2:0 ale to asi nebude tak dám 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

První šanci utkání si ale připravili domácí a prsty v ní málem měl Schick. !! tak ted uz budou psat i o sancich do kterych se mohl dostat kdyby ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele