5. kolo
26.10.2020 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Lucas Alario (© AFP)

Leverkusen vyhrál nad Augsburgem, dvěma góly přispěl Alario

Leverkusen vyhrál v dohrávce 5. kola bundesligy 3:1 nad Augsburgem. Dva góly domácích vstřelil Alario, jeden přidal Diaby.

Favoritem zápasu byli domácí, kteří se ve 12. minutě dostali do první šance. Baileyho střelu z dálky však vychytal připravený Gikiewicz. V 15. minutě zahrál rukou ve vlastním pokutovém území hostující Framberger a sudí Storks nařídil pokutový kop, který proměnil Alario a poslal tak Leverkusen do vedení.

Ve 45. minutě mohl jít Leverkusen do dvougólového vedení, Alario však na hranici pokutového území Augsburgu podklouzl a v klíčový okamžik tedy nevystřelil. Do druhé půle hráči Augsburgu naskočili jako znovuzrození a to se výsledkově potvrdilo již v 52. minutě.

Z levé strany došel s míčem ke středu Vargas, který ukázkově přihrál Caligiurimu, který střelou k bližší tyči nechal brankáře Leverkusenu Hrádeckého bez šance. A v 63. minutě mohl jít Augsburg do vedení. Niederlechner však v rozhodující okamžik zaváhal a místo přelobování vystoupeného brankáře Hrádeckého volil přihrávku na Vargase, který už se však k míči kvůli nahuštěné obraně Leverkusenu nedostal.

V 66. minutě měl Leverkusen dvě velké šance, gólově se však nedokázal prosadit Diaby, ani z následné dorážky Bailey. Hráči Leverkusenu však nechtěli dělbu bodů připustit. V 74. minutě zápas rozhodl Alario, který usměrnil míč hlavou mezi tři tyče po centru Amiriho. V nastaveném čase druhého poločasu přišla ještě kosmetická úprava skóre. Domácí Diaby se v 93. minutě zápasu prosadil po přihrávce od Leona Baileyho.

Sudí Storks bezprostředně po vstřelené brance Leverkusenu zápas ukončil a všechny tři body tak zaslouženě zůstaly v Leverkusenu. Hráčem zápasu je bezpochyby Lucas Alario, který se prezentoval dvěma vstřelenými góly.

Leverkusen se v tabulce bundesligy posunul na čtvrtou příčku s devíti body, Augsburg zůstává se sedmi body desátý. Leverkusen čeká další mistrovský zápas už ve čtvrtek, kdy se v rámci druhého kola základních skupin Evropské ligy představí na půdě Slavie Praha.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele