22. kolo
19.02.2021 20:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Wolfsburg pošestí v řadě neinkasoval, z Bielefeldu veze jasnou výhru

Předehrávku 22. kola Bundesligy jednoznačně opanoval Wolfsburg. Utkání na stadionu nováčka z Bielefeldu po celou dobu kontroloval a po zásluze si připsal další vítězství okořeněné šestým čistým kontem za sebou.

Domácí tentokrát nenavázali na pondělní povedený zápas v Allianz Areně, kde v úvodu překvapili favorizovaný Bayern dvěma góly. Do utkání s Wolfsburgem vstoupili opatrně, zejména první dvacetiminutovka se odehrávala ve velice podprůměrném tempu. To se změnilo ve 29. minutě, kdy hosté fantasticky sehráli rychlý protiútok, na jehož konci Yannick Gerhardt servíroval míč z pravé strany Renatu Steffenovi a ten jednoduchou střelou z první otevřel skóre. "Vlci" i nadále zcela ovládali hru, do dalších výraznějších příležitostí se ale v prvním poločase už nedostali.

Do druhé půle ale vletěli ve velkém stylu a už po dvou minutách svůj náskok zdvojnásobili. Arnold rozehrával centrem na osamoceného Weghorsta, jehož ránu z levé strany brankář Ortega vyrazil jen k připravenému Steffenovi, kterému už jen stačilo doklepnout míč do odkryté brány.

O sedm minut později už to po další krásné akci bylo 3:0. Arnold si za hranicí vápna narazil míč s Weghorstem a skvělým projektilem vymetl levou šibenici.

Obrana Wolfsburgu v Bundeslize platí za jednu z nejpevnějších, na šesté čisté konto v řadě se ale tentokrát příliš nenadřela. Domácí zase jednou prokázali svou ofenzivní nemohoucnost, kompaktně hrající vlčí smečku nedokázali překvapit žádnou nápaditou akcí a po velmi nevýrazném výkonu na domácím stadionu prohráli 0:3. V tabulce tak zůstávají na šestnáctém místě. VfL naopak potvrdilo vynikající formu a minimálně do soboty se posunulo na třetí příčku.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
skreko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele