33. kolo
16.05.2021 18:00 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Borussia přehrála Mohuč o dvě branky a i v příští sezóně si zahraje Ligu mistrů

Dortmund potvrdil skvělou formu z poslední doby a nyní bez větších potíží zvítězil na půdě zachráněné Mohuče po výsledku 3:1, tento úspěchu mu tak definitivně zajistil účast v příštím ročníku základních skupin Ligy mistrů. Borussia se prozatím posunula na třetí místo tabulky s jednašedesáti body o bod před čtvrtý Wolfsburg a na pátý Frankfurt má náskok nedostižných čtyř bodů. FSV zůstává v tabulce na třinácté pozici se šestatřiceti body.

Domácí díky zaváhání Brém i Bielefeldu měli jistotu prvoligové licence i pro nadcházející ročník již před tímto zápasem a byli tak pasováni do role jasného outsidera, neboť jejich favorizovanému rivalovi šlo opravu o Ligu mistrů. BVB bylo aktivnější od samého začátku a první větší možnost si vypracovalo po necelých dvaceti odehraných minutách, avšak Bellingham napálil odražený míč zhruba o metr vedle levé konstrukce.

Hosté otevřeli gólový účet přesně v polovině úvodního dějství. Raphaël Guerreiro obdržel přihrávku přímo proti noze od Sancha a z hranice šestnáctky zakroutil balón do pravého spodního růžku. Svěřenci trenéra Edina Terziče pokračovali v aktivitě i nadále a svůj náskok pojistili necelých pět minut před přestávkou. Sancho si posunul míč dopředu chytrou patičkou a poté našel před brankou volného Marca Reuse, jenž zblízka rozvlnil síť - 0:2.

FSV se po změně stran snažilo přidat a během dvaceti minut si vytvořilo dvě slibné příležitostí. Nejprve ze střední vzdálenosti napřáhl Boëtius a levou tyč minul o decimetry, vzápětí se musel vytáhnout brankář Bürki, když pohotově zneškodnil tečovaný pokus Latzy. Ihned nato mohl na opačné straně rozhodnout aktivní Sancho, avšak tentokráte se vytáhl se skvělým zákrokem pozorný gólman Dahmen.

Dortmund přeci jen přidal třetí uklidňující branku v 80. minutě. Po rychlém brejku ukázal vynikající přehled Håland a přesně načasovanou přihrávku uvolnil rozběhnutého Juliana Brandta, který bez potíží obešel Dahmena a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout. Mohuč zaznamenala alespoň čestný zásah v nastaveném čase tohoto nedělního duelu.

Ve vlastní šestnáctce totiž zahrál nešťastně rukou střídající Thorgan Hazard a rozhodčí Osmers po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil sedmadvacetiletý švédský záložník Robin Quaison a nezaváhal, jelikož bezmocného Bürkiho poslal na opačnou stranu. Borussia uzavře tuto sezónu příští víkend s Leverkusenem, Mohuč se bude loučit ve Wolfsburgu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odmocninka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele