31. kolo
24.04.2021 15:30 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Mohuč šokovala Bayern, ten tak musí mistrovské oslavy odložit

Mistrovské oslavy Bayernu se přece ještě odkládají. Svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka totiž nedokázali překvapivě skolit o záchranu usilující Mohuč, která si naopak připsala na své konto nečekané tři body do urputného boje na spodních patrech tabulky. Alespoň pozitivní zprávou je pro Stern des Südens plnohodnotný návrat útočníka Roberta Lewandowského.

Tomu jde v závěru sezóny o překonání letitého rekordu legendárního Gerda Müllera, jenž na konci roku 1972 zaznamenal čtyřicet přesných zásahů během jednoho ročníku. Polský forvard v samotném nastavení mírnil následky finální porážky, zajistil si svůj šestatřicátý gól v pořadí, a bude tak ještě potřebovat skórovat pětkrát v posledních třech duelech, aby na milník dosáhl.

Lewandowski nebyl zřejmě v ideální kondici, znovu ovšem potvrdil, jak efektivní v koncovce umí být. Číhal na svou příležitost na hranici šestnáctky, míč mu doslova přihrál bránící Hack svou hlavou, původně ho přitom mínil odvrátit do bezpečí, taková skutečnost ovšem jeho soka vůbec nezajímala a po rychlém zpracování pak z blízkosti zamířil za záda gólmana Zentnera.

Jinak však hosté tohle střetnutí nemůžou bezpochyby hodnotit v nějakých superlativech. Už ve 3. minutě inkasovali poprvé, zpoza vápna totiž vypálil nečekaně z otočky Burkardt, který zaskočil i samotného brankáře Neuera, jehož zvláštní zákrok na zachycení jeho střely stačit nemohl. Vyrovnat se následně snažil Lewandowski, trestuhodně ovšem mířil nad břevno.

V 16. minutě naopak opětovně hrozilo mužstvo kouče Boa Svenssona, konkrétně zásluhou Quaisona, jeho pokus ale lapil Neuer, byť si zase počínal během zasahování trochu zvláštněji. Až ve 37. minutě se přece Quaison radoval ze vstřelené branky, centr ze standardky, kterou z levé strany rozehrál jeho spoluhráč Mwene, usměrnil hlavou pohotově do hostující brány.

Bayern ve zbývajícím čase dokázal na nepříznivý stav zareagovat pouze v jednom případě, a tak po sedmi vzájemných zápasech, kdy Mohuč vždy porazil, s tímto protivníkem teď prohrál. Domácí naopak jednoznačně ukázali, že jsou aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení a že se v Bundeslize chtějí jednoznačně udržet. Svou sérii neporazitelnosti protáhli už na sedm klání.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern urveme vítězství a vyhrajeme další titul.. Pro Flicka, pana trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře. Nechal sedět Hernandeze na úkor Alaby, dobře že prohráli.

Reagovat
Rich

Jenomže Hernandez ani na lavičce nebyl... Dostal snad volno nebo preventivní opatření, aby se nezranil... Nevím proč nehrál, ale co včera předváděl Mainz bylo neskutečné, defakto Bayern může být rád, že dostal jenom 2 góly, protože Neuer chytil minimálně dva ještě a to byly teče... Každopádně oslava se nekoná, ale Bayern má furt šanci, akorát je to škoda... Na druhou stranu, nevím, co si viděl, ale Coman a Sané včera, to byla hrůza...

Reagovat
Jardman

A proti PSG to bylo co?

Reagovat
Rich

Což o to Sané nic nehraje, ale Coman je takový mi přijde bez motivace v poslední době...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele