14. kolo
02.01.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Augsburg zdolal Köln nejtěsnějším možným rozdílem

Na RheinEnergie Stadionu byl dlouho bezbrankový stav. Skóre se měnilo až v závěrečné patnáctiminutovce, kdy se o jedinou trefu zápasu postaral Brazilec Iago. FCA si tak v tabulce zase o něco polepší, kdežto "Kozli" setrvávají nad barážovou příčkou pouze s jednobodovým náskokem.

První šanci zápasu si na konto připsal hostující Marco Richter. To se psala 10. minuta a od té doby se na další velkou příležitost muselo čekat. Dotavila se až ve 36. minutě. Sebastiaan Bornauw ale hlavičkoval přímo do míst, kde se pohyboval Rafał Gikiewicz. Více vzruchu už úvodní dějství nepřineslo.

Po změně stran se dvakrát připomněl Marius Wolf. Nejprve to zkoušel z dálky, přičemž polskému gólmanovi ve službách Die Fuggerstädter zkomplikoval situaci svou tečí Tobias Strobl. Druhá Wolfova šance se zrodila v 69. minutě, ale míč mezi tři tyče nezamířil. Krátce předtím rozehrával standardní situaci Daniel Caligiuri a Rafael Czichos hlavičkoval nad břevno vlastní brány.

V 73. minutě se už radoval Florian Niederlechner, jenže na první gól v této sezoně si bude muset ještě počkat, protože se jednalo o ofsajd. Nicméně všechno napravil Iago, když mu právě Niederlechner naservíroval ideální přízemní přihrávku před bránu, kde to pro třiadvacetiletého obránce už byla hodně snadná úloha - 0:1.

Markus Gisdol se nepřekvapivě rozhodnul posílit ofenzivu, avšak do závěrečného hvizdu se ke střele dostal už jenom Marius Wolf. Bohužel pro něj i pro ostatní "Kozli" cílil pouze do boční sítě. Hráči klubu z města nad řekou Rýn se za týden představí ve Freiburgu, kde je čeká další náročný duel. Augsburg se pokusí vyzrát na Stuttgart.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Tip 1:1, ale preju Augsburgu vitezstvi

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele