25. kolo
07.03.2020 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V souboji Wolfsburgu s Lipskem branka nepadla

Wolfsburg v rámci 25. kola Bundesligy přivítal Lipsko, které se snaží držet krok s formu nabírajícím Bayernem. Fanoušci odfenzivního fotbalu jsou jistě zklamáni tím, jak zápas těchto ambiciózních celků dopadl, neboť neměli možnost vidět ani jeden gól.

I přesto se však několik zajímavých situací na hřišti událo. Po pouhých pěti minutách hry se ke slibnému zakončení dostal domácí Mehmedi, Gulácsi byl ovšem rychle na zemi a jeho nebezpečný pokus zlikvidoval.

Ve 37. minutě měli první větší šanci také hosté. Angeliño si naběhl do pokutového území Vlků, zasekl míč před skluzujícím obráncem, ale poté trestuhodně netrefil branku o dobrých pár metrů.

O dvě minuty později se znovu pokusil otevřít skóre Mehmedi, ani tentokrát si však na strážce Saské svatyně nepřišel. V závěru první půle se ještě dostal k zajímavé střele z voleje Arnold, nedokázal si ale správně seřídit mířidla. Do kabin tak šly týmy bez branek.

Druhá půle nabídla ještě méně vzrušení než ta první. V 61. minutě vypustil Sabitzer jedovatou přízemní ránu z hranice vápna, Casteels byl ale připraven a nedopustil změnu skóre. Poté následovala série střídání na obou stranách, která hru ještě více rozkouskovala.

Na úplném konci zápasu, v 89. minutě, měl na kopačce vítězný gól hráč Wolfsburgu Schlager, jenž se vřítil zprava do vápna hostů, ale bohužel pro domácí nezvládl zakončení, když poslal míč mimo branku Lipska. VfL a RB se tak o body podělily.

Vlci se po této remíze nacházejí na sedmé pozici v tabulce, o bod za šestým Schalke. Lipsko může tato ztráta hodně mrzet, vedoucí Bayern mu totiž může utést na rozdíl pěti bodů.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:3

Reagovat
DidusIneptus

27195

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele