28. kolo
27.05.2020 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke znovu selhalo, po porážce 1:2 odjíždí z Düsseldorfu bez bodů

Schalke neprolomilo mizérii ani na půdě zachraňujícího Düsseldorfu a domů se vrací s prázdnou po porážce 1:2. V Bundeslize tak nevyhrálo již podeváté za sebou, z tříbodového zisku se naposledy radovalo před více jak čtyřmi měsíci. Naopak pro Fortunu má středeční vítězství cenu zlata, neboť domácí výběr se oddálil sedmnáctým Brémám na rozdíl pěti bodů a za patnáctým Mainzem zaostává už jen o bod, se sedmadvaceti body na kontě je šestnáctý.

Celek z Gelsenkirchenu se nemůže dostat z krize a pohárové příčky se mu postupně vzdalují, momentálně mu patří devátá příčka se sedmatřiceti body. Düsseldorf byl v úvodním dějství aktivnější, míč držel ze sedmdesáti procent a také vyslal více střeleckých pokusů mezi tři tyče. Hosté i přesto mohli jít do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy Caligiuri krkolomně zpracoval vysoký centr a chytře obešel bránícího kapitána Hoffmanna.

Nakonec zvolil zakončení z hranice pokutového území, nicméně brankář Kastenmeier famózně odvrátil balón do strany. Fortuna si vytvořila první nebezpečnější akci ve 32. minutě. Poprvé byl vidět pozdější hrdina Kenan Karaman, který však místo zakončení volil přihrávku na lépe postaveného spoluhráče a ta nakonec neprošla přes zeď bránících hráčů. Po změně stran se hra přeci jen rozhýbala a zápas nabral nový směr.

Hned po několika sekundách druhého dějství se mohl zapsat do střelecké listiny Jonjoe Kenny, jenomže v nadějné pozici mu střela nevyšla a míč poslal mimo prostor tří tyčí. Schalke z ničeho nic udeřilo v 53. minutě, do vedení ho poslal Weston McKennie. Jednadvacetiletý americký záložník si naskočil na přímý volný kop od Oczipky a ze sedmi metrů překonal prudkou hlavičkou marně se natahujícího brankáře Kastenmeiera.

Domácí na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho a o deset minut později bylo srovnáno. Stöger zahrál standardní situaci z velké dálky a gólman Schubert stačil vyrazit jeho bombu před sebe, důrazný Rouwen Hennings pak zblízka uklidil balón do sítě. Rozhodující okamžik se zrodil v 68. minutě, kdy po rohovém kopu nakrátko a následném centru nešťastně tečoval míč Kabak a Karaman měl u levé tyče snadnou úlohu.

V samém závěru hráli hosté na velké riziko a Fortuna hned dvakrát mohla pojistit svůj náskok. Nejprve se blýskl Schubert proti ráně Thommyho, v páté nastavené minutě pelášil sám na prázdnou branku Skrzybski a další pohromě zabránil až obětavý obranný zákrok vracejícího se Kennyho.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Fikus19

Poraďte jak to dopadne

Reagovat
Shevchenko

2

Reagovat
berliner

Tohle by Schalke melo uhrat tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele