6. kolo
29.09.2019 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf ztratila dobře rozjetý zápas s Freiburgem

Freiburg nepřestává udivovat všechny fanoušky fotbalu. V 6. kole Bundesligy se představil na hřišti Fortuny Düsseldorf a i přesto, že nejprve na svého soupeře ztrácel, dokázal brzy vyrovnat a v poslední desetiminutovce zvrátit výsledek utkání ve svůj prospěch.

Oba celky vstoupily do zápasu soustředěně a podle toho vypadala i hra, jež byla vyrovnaná a dlouho bez větších šancí. Až před koncem první půle došlo hned ke dvojité změně skóre. Ve 42. minutě Thommy poslal do malého vápna hostí centr od rohového praporku, Schwolow špatně odhadl dráhu letu centrovaného míče a dovolil tak Henningsovi pohodlně na zadní tyči uklidit jej hlavou do odkryté brány - 1:0.

Radost domácích ovšem netrvala dlouho. O pouhé tři minuty později, těsně před odchodem do šaten, Günter poslal přízemní centr napříč velkým vápnem směrem k zadní tyči, kam si naběhl Schmid a ve skluzu celou akci úspěšně zakončil - 1:1.

Druhá polovina duelu přinesla pro fanoušky daleko více vzrušení než ta první. V 61. minutě Hennings v pokutovém území poslal k zemi Höflera a sudí se rozhodl přezkoumat celou situaci na videu. Po krátké prodlevě se nařídil penaltu pro Freiburg, tu však Höler neproměnil a udělal alespoň na chvíli hrdinu z domácího brankáře Steffena.

Fortuna se s blížícím se koncem zápasu snažila dostat znovu do vedení a vyprodukovala daleko víc střel než Freiburg, nakonec to ale byli právě hosté, kteří způsobili další výbuch radosti v sektoru svých fanoušků. V 81. minutě Waldschmidt obdržel přihrávku od Haberera, navedl si míč do střelecké pozice kousek za vápnem, vyslal na Steffena nechytatelný projektil a rozhodl o další výhře Freiburgu - 1:2. V dalších minutách se domácí ještě dožadovali odpískání pokutového kopu po několika diskutabilních situacích v pokutovém území Freiburgu, avšak nedočkali se pozitivní odezvy.

Düsseldorf si připsal druhou prohru v řadě a krčí se na třináctém místě s náskokem pouhého jednoho bodu na první sestupovou příčku. Hráči Freiburgu zvítězili už počtvrté v probíhajícím ročníku a drží se na fantastické třetí pozici v tabulce se ztrátou jednoho jediného bodu na lídra soutěže z Mnichova.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele