8. kolo
19.10.2019 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Düsseldorf zužitkoval oslabení Mohuče a po výhře 1:0 se vzdálil sestupovým příčkám

Fortuna Düsseldorf přerušila svou sérii šesti utkání bez vítězství a tentokráte po vyrovnaném průběhu porazila konkurenční Mohuč nejtěsnějším poměrem 1:0. Rozdílovou trefu vsítila zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, jeho sobotní protivník hrál od konce úvodního dějství v oslabení. Domácí se posunuli na třináctou pozici se sedmi body, FSV naopak klesl na předposlední sedmnácté místo se šesti body.

První poločas probíhal v opatrném duchu a více jak čtyřicet tisíc fanoušků se nedočkalo mnoha vyložených příležitostí. Za zmínku stojí pouze šance Karamana, který po necelé půlhodině napřáhl z hranice šestnáctky a jeho projektil prosvištěl jen o decimetry nad horní tyčkou. Ihned poté obdržel první žlutou kartu Edimilson Fernandes, švýcarský reprezentační záložník pak v první nastavené minutě úvodního dějství vyrobil zkrat.

Ve snaze zasáhnout míč totiž trefil jen hlavu Zimmermanna a rozhodčí Zwayer ho po druhé žluté kartě během čtvrthodiny hry poslal předčasně do kabin. Po změně stran měli domácí navrch a svého rivala uzavřeli před jeho vlastním pokutovým územím. Do větší šance se dostali v 65. minutě, když si po přesně načasovaném centru z křídla seběhl do výhodné pozice Nuhu, avšak jeho hlavička proletěla několik metrů vedle pravé tyče.

Ani ne o tři minuty později znovu zahrozil stejný hráč, když po rohovém kopu hlavičkoval pod břevno. Brankář Zentner musel vytáhnout naprosto fantastický zákrok a balón odvrátit nad svou branku. Düsseldorf se přeci jen dočkal rozhodující trefy v 82. minutě. Již popáté v tomto bundesligovém ročníku se prosadil zkušený dvaatřicetiletý útočník Rouwen Hennings, jenž je tak suverénně nejlepším klubovým střelcem.

Na levé straně odvedl pořádný kus práce Gießelmann a poté odcentroval do předbrankového prostoru, kde našel právě Henningse. Ten v klíčový okamžik zachoval klid a míč usměrnil do sítě kolem naprosto bezmocného Zentnera. Fortuna si ve zbývajícím průběhu už těsný náskok pohlídala, Mohuč se v deseti k ničemu nebezpečnému nedostala. Düsseldorf v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Paderbornu, 1. FSV přivítá rivala z Kolína.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele