20. kolo
01.02.2020 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Augsburg otočil vývoj s Werderem a posunul se do středu tabulky

Augsburg potvrdil úlohu favorita proti trápícím se Brémám a v domácím prostředí nakonec otočil vývoj ve svůj prospěch, když zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu se v tabulce vyhoupl na deváté místo se šestadvaceti body a znovu se tak oddálil sestupovým pozicím, navíc tím přerušil svou třízápasovou šňůru bez bodového zisku. Werder prohrál podruhé za sebou a je na šestnácté barážové příčce se sedmnácti body.

Z pěti možných českých krajánků se na trávník nakonec podíval jen jeden. V domácím dresu nenastoupil kvůli nemoci brankář Tomáš Koubek, jen na lavičce náhradníků zůstali Marek Suchý s Janem Morávkem. Za Brémy odchytal celý zápas Jiří Pavlenka, naopak na marodce se již delší dobu nachází Theodor Gebre Selassie. První větší možnost sobotního zápasu byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině a dostal se do ní domácí celek.

Pozdější hrdina Ruben Vargas vypálil velmi nebezpečně z hranice pokutového území a s naprosto parádním zákrokem jednoruč se musel vytáhnout právě Pavlenka, který vyrazil míč nad sebe. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení přesně v polovině úvodního dějství, a to navíc velmi kuriózním způsobem. Nejprve se v jasné pozici zjevil Selke, avšak z bezprostřední blízkosti nevyzrál na gólmana Lutheho.

Následně se snažil odkopnout míč do bezpečí Gouweleeuw, jenomže ten trefil jen před sebou stojícího Tina Jedvaje a k údivu všech přihlížejících se tak překvapivě měnilo skóre tohoto duelu. V prvním poločase se nic dalšího neudálo, domácím se podařilo rozvlnit síť krátce po odehrané hodině. Do prostoru tří tyčí dopravil balón Vargas, jenže gól nakonec neplatil kvůli správně signalizovanému ofsajdu. Augsburg se dočkal zaslouženého vyrovnání v 67. minutě.

Florian Niederlechner si na půlící čáře pohlídal ofsajdové postavení a převzal míč po dlouhém nákopu od Gouweleeuwa. Vzápětí se s ním dostal až do šestnáctky protivníka a i s přispěním teče bránícího Topraka zamířil do protipohybu bezmocného Pavlenky. Přesně o čtvrthodiny později přisoudil domácím cenné vítězství švýcarský reprezentant Vargas, jenž po nádherné patičce od Finnbogasona zachoval chladnou hlavu a zcela osamocen obstřelil Pavlenku.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

Ta předpokládaná sestava Brém je sestava Frankfurtu.

Reagovat
Simik22

A předpokládaná sestava Augsburgu je sestava Düsseldorfu

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele