6. kolo
28.09.2019 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Leverkusen si bez problémů venku poradil s Augsburgem

Augsburg přivítal v rámci 6. kola Bundesligy na svém stadionu Bayer Leverkusen a už před utkáním bylo jasné, že do něj jde jako outsider, nikoli jako favorit favorita. Toto predikované rozdělení rolí se nakonec potvrdilo a hosté si díky třem vstřeleným brankám odvezli zasloužené a pohodlně získané tři body.

Úvod utkání byl vyrovnaný, oba týmy hrály velmi soustředěně a nepouštěly se navzájem do velkých šancí. První zajímavá situace před nějakou z bran nastala až ve 36. minutě a hned přinesla gól. Amiri poslal do vápna domácích centr z hloubi pole a Niederlechner jej nešťastně hlavou poslal do vlastní sítě - 0:1. Do poločasové pauzy se skóre již neměnilo.

Pět minut po přestávce vybídl Weiser ke skórování Vollanda, ten ale rozvlnil pouze boční síť. O chvíli později Volland tentokráte poslal jemný centr na nabíhajícího Havertze, jemuž v navýšení náskoku Leverkusenu zabránil dobře stojící Uduokhai. V 64. minutě Volland zkusil štěstí z volného přímého kopu, opět neúspěšně.

A tak se ke slovu přihlásili také domácí - a že bylo na čase. V 72. minutě Schieber z dorážky po vyraženém centru tvrdou ranou pořádně protáhl brankáře Bayeru Hrádeckého, jenž jeho nepříjemný projektil dokázal vyrazit na roh.

Po pěti minutách tak podruhé v utkání udeřili hosté. Havertz se ocitl sám za obranou domácích a chytře vysoký míč letící na něj sklepl ze druhé vlny nabíhajícímu Vollandovi přímo do kroku. Kapitán Farmaceutů zachoval chladnou hlavu a s přehledem přeloboval zbytečně brzy vyběhnuvšího Koubka - 0:2.

Šest minut před koncem základní hrací doby zatloukl poslední hřebíček do bavorské rakve Havertz, když přesně zblízka zakončil postupnou, pohlednou a "gentlemanskou" kombinaci svých spoluhráčů - konečné skóre 0:3.

Augsburg s Koubkem v sestavě po třetí ligové porážce v sezóně okupuje dvanáctou pozici s náskokem pouhých dvou bodů na baráž a první přímé sestupové místo. Bayer Leverkusen se díky suverénnímu vítězství nachází na páté příčce, ovšem jen o skóre za dalšími třemi týmy a o pouhý bod za prvním Bayernem Mnichov.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele