8. kolo
18.10.2019 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Frankfurt překvapivě porazil Leverkusen rozdílem třídy

Předehrávku 8. kola obstaraly celky Eintrachtu Frankfurt a Bayeru Leverkusen. Na místo očekávané vyrovnané bitvy, které by odpovídal také těsný výsledek, byli ovšem diváci na stadionu svědky demonstrace efektivity v zakončení v podání Frankfurtu a zároveň naprosté beznaděje hráčů Leverkusenu.

Podobu průběhu zápasu nastínil již ve 4. minutě Paciência, když si naběhl za obranu na skvělou přihrávku od da Costy a protlačil míč do sítě Leverkusenu - 1:0. Po úvodní brance zápasu následovala sekvence několika šancí na obou stranách hřiště, ani jedna však neskončila brankou, tedy až do 17. minuty. To totiž hostující stoper Dragović zahrál ve svém pokutovém území rukou a byla nařízena penalta, jíž s přehledem proměnil opět Paciência - 2:0.

O pět minut později domácí slavili už svou třetí branku. Jejich radost ovšem netrvala dlouho, neboť gól Kostiće nebyl uznán pro ofsajd. Po neproměněných brankových příležitostech Paciêncii a Alaria ze závěru prvního poločasu šli hráči do šaten za stavu 2:0.

Bayer ve druhé půli zvýšil obrátky a snažil se s výsledkem ještě něco udělat. V 66. minutě nejprve Alaria opět skvěle vychytal Rönnow, načež se na druhé straně z protiútoku prosadil Dost, branka ovšem opět nebyla uznána kvůli postavení mimo hru. O tři minuty později další šanci neproměnil střídající Bellarabi. Následně byla ve prospěch hostů odpískána penalta za údajnou ruku Fernandese. Hlavní arbitr ale posléze své původní rozhodnutí odvolal, neboť se o hru rukou nejednalo.

Deset minut před koncem základní hrací doby zatloukl poslední hřebíček do rakve Leverkusenu Dost. Kostić poslal dlouhý míč z hloubi pole do vápna Bayeru, nizozemský šutér se k němu probojoval přes obránce Farmaceutů a procpal kulatý nesmysl za záda Hrádeckého - 3:0.

Eintracht se díky nečekaně suverénní výhře posunul na průběžné sedmé místo, o skóre před svého dnešního soupeře. Bayer Leverkusen propásl možnost dostat se do čela Bundesligy a bude doufat, že mu jeho ligoví konkurenti příliš bodově neutečou.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:3

Reagovat
DidusIneptus

Po týhle ponižující porážce může LEV zapomenout na Evropu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele