20. kolo
01.02.2020 15:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Håland opět řádil, další obětí Dortmundu se stal Union

Hráči Dortmundu i ve třetím jarním zápase nastříleli pět branek, tentokrát to odnesl berlínský Union. Další dva góly do své sbírky přidal norský kulomet Erling Håland.

Vysoký blonďatý teenager poprvé v dresu Borussie nastoupil v základní sestavě a vědět o sobě dával už od samotného začátku. Po devíti minutách po jeho rychlém sprintu odpálkoval gólman Gikiewicz míč jen k Marcu Reusovi, který ale místo odkryté brány trefil jen bránícího hráče Unionu. Ve 12. minutě už se ale skóre měnilo. Sancho se na levém křídle s míčem prodral až do vápna, jeho střelu pak mimo Gikieczůw dosah ztečoval bránící Andrich.

Tlak domácích pokračoval a ti se brzy dočkali další odměny. V 17. minutě ještě Guerreirovu dobrou střelu z přímáku vychytal Gikiewicz, následný rohový kop však nastartoval rychlou akci, při níž Julian Brandt poslal výtečný centr ke vzdálenější tyči, kde Erlingu Hålandovi už stačilo jen nastavit nohu a sklepnout míč do odkryté brány. Borussia hru kontrolovala i ve zbytku prvního poločasu, větší šanci si už ale nevytvořila.

A tak jí ji musel vytvořit až na začátku půle druhé brankář Gikiewicz, když ve 48. minutě jeho bídnou rozehrávku zachytil Sancho, anglický mladík ale svůj oblouček namířil těsně vedle. Třetí branky se tak domácí dočkali až v 67. minutě. Stalo se tomu díky další souhře náctiletých hvězd, Sancho přihrával Hålandovi, který obešel Gikiewicze ale zakončit už nestačil, poněvadž jej brankář Unionu poslal k zemi. Pískala se tak penalta, kterou tvrdou střelou k levé tyči proměnil Marco Reus a Dortmund vedl 3:0.

To však platilo jen tři minuty. Po jejich uplynutí totiž další rychlou akci vymyslel Jadon Sancho, který z křídla tentokrát poslal přesný pas na Axela Witsela a ten nechytatelnou ranou vymetl pavučiny pod břevnem. Ani to ale ještě nebylo vše. V 76. minutě si Erling Håland vzpomněl, že na své poměry dlouho neskóroval - už téměř hodinu. A tak si naběhl doprostřed vápna, počkal si až k němu Brandt patou sklepne Sanchovu přihrávku a tvrdou přízemní ranou vstřelil svůj sedmý gól ve třetím bundesligovém zápase, čímž vytvořil nový rekord. Rekordu ostatně dosáhl i jeho tým, který jako první po více než padesáti letech vstřelil v úvodních třech jarních zápasech patnáct branek.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele