33. kolo
20.06.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Smír v Kolíně nad Rýnem, remizoval doma s Frankfurtem

Frankfurt ještě před tímto duelem živil teoretickou naději na to, že uzme sedmou pozici, a tudíž že si v příští sezóně zahraje Evropskou ligu, potřeboval však nutně v Kolíně nad Rýnem zvítězit, a tenhle cíl se mu splnit nepodařilo. I kdyby ovšem přece dokázal v Severním Porýní-Vestfálsku získat všechny body, nebylo by mu to ve finále nic platné.

Hosté ztráceli na sedmý Hoffenheim před třiatřicátým kolem celkem pět bodů. Tedy manko, které by se ještě dalo ve zbývajících dvou zápasech matematicky stáhnout, protože ale jejich protivník v paralelně hraném utkání porazil snadno Union Berlín, nebylo ohledně této otázky prakticky co řešit. Eintracht se už bude prát pouze o co nejvyšší umístění v tabulce.

Domácí po koronavirové pauze působili jako celek, který vykazoval jedny z nejhorších výsledků ze všech týmů ligy. Když se radovali z výhry naposledy, psal se začátek března, od té doby z možných dvaceti čtyř bodů urvali pouhé tři. Čtvrtý si připsali na své konto poté, co neudrželi vedení po proměněné penaltě Floriana Kainze, na níž odpověděl Bas Dost.

Tohle měření sil nenabídlo příliš gólových šancí. Jako první se v 5. minutě osmělil hostující forvard Dost, avšak svoje mířidla neseřídil správně, hlavičkou chtěl změnit bezgólový stav taktéž jeho spoluhráč André Silva, jenže ani on neuspěl. Ve 31. minutě ozkoušel Sow připravenost domácího gólmana Horna, nicméně ten si s jeho štiplavkou poradil.

Až ve 40. minutě si vytvořil větší brankovou možnost také Kolín nad Rýnem, nůžkami se chtěl prosadit Uth, míč ale nasměroval jen do míst, kde stál správně postavený brankář Rönnow. Závěr prvního dějství s sebou přinesl přece jeden klíčový moment. Poté, co si míč nešikovně předkopl Rode a následně fauloval ve vápně Utha, byla nařízená penalta.

Kainz se chopil příležitosti skórovat z pokutové značky, vyslal střelu po zemi, dostatečně prudkou a přesnou natolik, že se odrazila od tyčky a za brankovou čáru, přestože Rönnow směr tohoto pokusu vystihl. Ani druhé dějství nenabídlo žádnou strhující podívanou pro fanoušky ofenzivního fotbalu, nicméně ti se přesto dočkali jedné gólové chvilky.

V 64. minutě se po rohovém kopu Kostiče povedlo rozvlnit síť Ilsankerovi, jenž se nejlépe zorientoval v šestnáctce, protože si však před střelbou sáhl na merunu rukou, nebyl jeho přesný zásah uznán. Vše, co se týče fotbalových pravidel, bylo každopádně v pořádku v 72. minutě, to když po Sowově nahrávce zacílil do zcela prázdné brány sbíhající si Dost.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele