29. kolo
13.04.2019 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Teodor Gebre Selassie zařídil Werderu výhru nad Freiburgem

Pro českého reprezentanta to byla už třetí trefa v sezoně. Spolu s ním se prosadil i Davy Klaasen, jenž před týdnem vyrovnával na konečných 1:1 v duelu s Gladbachem.

O první dvě střely na branku se postarali Miloš Veljković a Yuya Osako. Jiří Pavlenka se musel vyznamenat proti pokusu Stenzela. A když už Christian Günter dopravil balon na místo určení, písknul rozhodčí Steinhaus ofsajd. Werder si udržoval převahu, ale až do dvou po sobě jdoucích pokusů Kruseho z osmatřicáté minuty se k ničemu nepropracoval.

Jérôme Gondorf pak svou příležitost zahodil a v závěru poločasu Vincenzovi Grifovi scházely centimetry. Český brankář ve službách brémského celku musel o poločase kvůli zraněnému stehnu střídat. Prostor mezi třemi tyčemi tedy zaujal Stefanos Kapino. První šance druhé půle však taky patřila domácím.

Klaasen se pomalu chtěl začít radovat, jenže Keven Schotterbeck mu radost v poslední možný okamžik překazil. Po hodině hry se na hřiště dostal jistý čtyřicetiletý Peruánec. Claudio Pizarro v sedmasedmdesáté minutě centroval z pravé strany do vápna, kde se balon od Rashici dostal ke Klaassenovi, který se štěstím hlavou skóroval - 1:0. Nutno dodat, že i ve velíně v Kolíně nad Rýnem měli napilno, protože postavení holandského forvarda zavánělo ofsajdem.

V 83. minutě mohl Pizarro přidat svou 195. bundesligovou branku. Jenže Alexander Schwolow byl proti. O minutu později si však Teoder Gebre Selassie našel Kruseho roh a hlavou zvýšil na 2:0. Freiburg stačil zásluhou Luky Waldschmidta už pouze snížit. Dvaadvacetiletý útočník prostě dorazil míč do sítě poté, co ho Kapino jen vyrazil - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele