5. kolo
25.09.2018 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - Hertha BSC 3:1

Hertha padla v Brémách, které se po sérii dobrých výsledků dostaly na druhé bundesligové místo. Pro Werdrer se jedná o první bundesligovou domácí výhru od začátku dubna letošního roku.

V zápase dvou týmů se skvělou formou nakonec tři body bral brémský Werder, který již od začátku diktoval tempo zápasu. Hertha však celý zápas statečně vzdorovala a ve druhém poločase se jí podařilo vstřelit důležitý kontaktní gól. Zápas rozhodl pětadvacet minut před koncem z penalty domácí Kruse.

Hned první velká šance zápasu skončila gólem. V 11. minutě rozehrával volný přímý kop do pokutového území hostů Nuri Şahin. Na malém vápně došlo ve skrumáži k velkému zmatku, nakonec se však Brémám podařilo usměrnit míč do sítě, střelcem gólu se stal Martin Harnik.

V 18. minutě vstřelil Harnik z voleje i druhý gól zápasu, ten však nebyl uznán, jelikož se rakouský útočník nacházel v jasném ofsajdu. Ve 43. minutě zahrozili poprvé v zápase i hosté, když přišel přímo před brankáře Pavlenku centr, který si našel Ibišević. Z úhlu se však mezi tři tyče netrefil.

A hned vzápětí se projevilo známé fotbalové pravidlo "nedáš - dostaneš". V úplném závěru první půle totiž rozehrával rohový kop domácích Nuri Şahin a jeho centr si našel Miloš Veljković, který hlavou usměrnil míč prudce ke vzdálenější tyči. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro domácí a hosté z hlavního města Německa měli hodně o čem přemýšlet.

Do druhého poločasu naskočili hráči berlínského klubu v mnohem vyšším tempu a to přineslo své ovoce již v 53. minutě. Na levé straně zůstal zcela osamocen Dilrosun, který si posunul míč až k brankové čáře a z úhlu prudce vystřelil, míč nedokázal zastavit ani český brankář Brém Jiří Pavlenka a Hertha tak vstřelila důležitý vyrovnávací gól.

Po chybě Pavlenky však týmu pomohl jiný český hráč Brém Theodor Gebre Selassie. Ten byl totiž v pokutovém území soupeře faulován Plattenhardtem a rozhodčí Winkmann bez váhání nařídil pokutový kop, který v 66. minutě proměnil Kruse.

Zápas byl již dohrán v klidu a ani jeden z týmů se do žádné větší šance nedostal. Brémy si tedy připsaly důležité tři body v souboji s přímým tabulkovým konkurente, a dostaly se před něj. Je jisté, že po dohrání pátého kola budou okupovat příčky zajišťující postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele