26. kolo
16.03.2019 15:30 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Wolfsburg vyhrál vysoko nad Düsseldorfem a říká si poháry

Wolfsburg dokázal zvítězit 5:2 nad nováčkem z Düsseldorfu a je pouhých pět bodů od účasti v Lize mistrů. Düsseldorf má i přes prohru solidní náskok na sestupové pásmo.

Wolfsburg je díky vysoké výhře se dvaačtyřiceti body sedmý, šestý Leverkusen má přitom stejně bodů, zbývá mu ale ještě odehrát zápas šestadvacátého kola, který budou hráči i fanoušci Wolfsburgu určitě pozorně sledovat.

Düsseldorfská Fortuna je s jednatřiceti body dvanáctá a na přímý sestup má náskok sedmnácti bodů. Po ne příliš vydařeném podzimu se na jaře zvedla a s největší pravděpodobností si dojde pro udržení mezi německou elitou.

První gól dal přitom právě Düsseldorf. Ve 30. minutě se z přímého volného kopu prosadil Kaan Ayhan, jehož střela skončila v levém rohu Casteelsovy brány. Odpověď Wolfsburgu však neměla dlouhého trvání.

Ve 34. minutě domácí Mehmedi zblízka přeloboval hostujícího brankáře Rensinga a byla srovnáno. Do kabin se k poločasové přestávce šlo za vyrovnaného stavu, v druhé půli však Wolfsburg jasně prokázal svou zkušenost a dominanci.

V 54. minutě se trefil z dorážky domácí Weghorst, o tři minuty později se trefil po Weghorstově přihrávce Knoche. O další dvě minuty později se znovu trefil Weghorst a stav utkání už byl 4:1.

V 65. minutě se sice hostům podařilo snížit díky gólu Ramana, nic víc už ale se zápasem udělat nedokázali. Ba naopak, dvě minuty před koncem dokonal svůj hattrick Weghorst, když překonal düsseldorfského brankáře hlavou z bezprostřední blízkosti. Do konce zápasu se už nic zásadního nestalo a fanoušci Wolfsburgu mohou slavit vysokou výhru.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkně ta bukwa vymazlila hácéesku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele