30. kolo
22.04.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg se doma podělil o body s Frankfurtem

Vlci v rámci 30. kola Bundesligy přivítali na svém stadionu Eintracht Frankfurt. Čekala se vyrovnaná bitva bez jasného favorita, to se i nakonec potvrdilo. Ani jednomu z týmů však konečná remíza příliš nepomohla v cestě za jejich cíli.

Před zápasem patřilo Wolfsburgu deváté místo se ztrátou pěti bodů na pohárové příčky, konkrétně na šestý Hoffenheim. Poslední domácí zápasy se Labbadiově partě povedlo vyhrát, proto měli důvod k optimismu.

Frankfurtští věděli, že nehledě na výsledek zůstanou na čtvrtém místě ligy, které by je v příští sezóně pustilo do Ligy mistrů. I tak měl pro ně ale tento duel vysokou úroveň důležitosti, neboť měli díky zaváhání Mönchengladbachu šanci udělat si právě před svými nejbližšími pronásledovateli pohodlný "bodový polštář".

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. V 11. minutě střílel do odkryté branky Mehmedi, jeho pokus ale na poslední chvíli vykopl z brankové čáry Hasebe. Po necelé půlhodině hry se do první zajímavé příležitosti dostal hostující kanonýr Jović, jemuž se ale v obležení protihráčů nepodařilo vystřelit. Poslední zajímavou akci první půle měl ve 37. minutě na svědomí Weghorst, který pálil z voleje uprostřed vápna Frankfurtu, Trapp ale jeho projektil dokázal vyrazit na roh, a tak se šlo do kabin bez branek.

V 57. minutě domácí Ginczek trefil po centru z rohu hlavou břevno. O sedm minut později trefil Arnold volejem z poza šestnáctky pro změnu tyč Trappovy brány. Domácí nepřestávali s nutili svou hrou hosty k chybám. V 76. minutě se do další šance dostal po kombinaci s Mehmedim Arnold, Trapp ale s jistou porcí štěstí opět úspěšně zasáhl. A tak o dvě minuty přišel trest z ojedinělé příležitosti hostů. Kostić se pokusil vystřelit z hranice vápna, míč se po několika tečích odrazil k de Guzmánovi a ten z blízka překonal brankáře domácích Pervana - 0:1.

Wolfsburg ale nakonec dokázal vybojovat zasloužený bod. V 90. minutě si Felix Klaus naběhl, dostal přihrávku a chytře předložil míč před prázdnou bránu, kde číhal Brooks a srovnal na konečných 1:1.

Domácí si pravděpodobně zasloužili získat více než jeden bod, avšak doplatili na nízkou produktivitu. Díky této remíze se pouze bodově dotáhli na osmé Brémy, na poháry ale není ztrácí čtyři body a budou muset ve zbylých kolech ještě zabrat. Hosté z Frankfurtu mají díky ubráněné remíze nyní náskok dvou bodů na pátý Mönchengladbach, takže ani oni ještě zdaleka nemají svůj boj vyhraný.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad s bukwvy na tento zápas dobře připravili. Ještě mají pár hodin čas, udělat případné korekce .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele