23. kolo
25.02.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lipsko pouze remizovalo s TSG 1:1 a na třetí místo se neposune

Hráči Lipska promarnili možnost posunout se už na třetí místo bundesligové tabulky, když doma pouze remizovali 1:1 s Hoffenheimem. Na druhou stranu domácí mohou být za bod rádi, protože ještě minutu před koncem s TSG prohrávali, než je spasil vyrovnávací brankou německý fotbalista s maďarskými kořeny Willi Orban.

Lipsko se těšilo skvělé formě, vyhrálo čtyři z pěti soutěžních utkání a v případě výhry nad Hoffenheimem se mohlo posunout už na třetí místo před Borussii Mönchengladbach, která doma nečekaně padla s Wolfsburgem. Hoffenheim tohle utkání nesměl prohrát, pokud ještě chtěl pomýšlet na čtvrté místo.

Domácí v letošní sezoně vyhráli už dva vzájemné duely, ale do toho třetího nevstoupili ideálně a ve 22.minutě inkasovali. Celou akci začal po zisku balónu Belfodil, který lehce posunul na Joelintona, jehož střelu Gulácsi pouze vyrazil před dorážejícího Andreje Kramariće. Hoffenheim vedl a akce Lipska si bez problému dokázal ohlídat. Až před koncem poločasu mohl vyrovnat Laimer, jehož zakončení musel zákrokem likvidovat Baumann.

Ihned po obrátce udělalo Lipsko první změnu a místo Ilsankera přišel Adams. Die Roten Bullen zvýšili aktivitu a v 55.minutě musel Baumann předvést další těžký zákrok. Willi Orban hlavičkoval po přizvednutí jednoho z hostí, ale golman TSG výborně zasáhl.

Hoffenheim si dál držel jednobrankový výsledek a před koncem zápasu mohl pojistit tři body Szalai, jehož hlavičku ale dokázal Gulácsi vyrazit. To byl dost možná klíčový moment celého utkání, protože jen o tři minuty později Lipsko vyrovnalo. Halstenberg byl na pravé straně hřiště úplně volný a poté, co k němu doputoval balón měl dostatek času se podívat a adresovat přihrávku před branku na skórujícího Williho Orbana. Sudí ještě přidal navrch pět minut nastavení, ale během něho se už nic významného neodehrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele