5. kolo
25.09.2018 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - FC Augsburg 1:1

Augsburg veze zlatý bod z Mnichova, vyrovnávací gól vstřelil těsně před koncem bratr Maria Götzeho Felix. Překvapivá ztráta favorita ohrozila dominantní postavení Bayernu na čele bundesligy.

Augsburg překvapivě remizoval na půdě Bayernu Mnichov, který byl celý zápas aktivnější, o čemž svědčí i držení míče v poměru 64:36. Pro Bayern se jedná o velkou ránu i z důvodu, že vyrovnávací gól mu dal jeho odchovanec Felix Götze, jenž odešel do Augsburgu letos v létě zadarmo.

Do první šance zápasu se dostali hosté. V 6. minutě pronikl do nebezpečné vzdálenosti od brankáře Neuera po pravé straně Caiuby a Neuer musel jeho prudkou střelu vyboxovat před sebe. Ve 12. minutě se do vedení nedokázali dostat domácí, když mířil Renato Sanches po zemi pouze vedle.

Po centru z pravé strany se ve 34. minutě k hlavičce dostal domácí Wagner, míč však skončil nad bránou. Ve 43. minutě už vidělo mnoho fanoušků střelu Gnabryho v síti, míč však na poslední chvíli vyrazil na roh hostující brankář Luthe.

Ihned po poločasové přestávce však Bayern dokázal potvrdit dominanci z prvního poločasu a po přihrávce Serge Gnabryho z levé strany si věděl rady Arjen Robben, který míč umístil zpoza malého vápna do odkryté části brány. Poté se hra uklidnila a Augsburg hrál zataženě, bál se aby neinkasoval další gól.

V 84. minutě nebyla uznána Ribéryho branka kvůli ofsajdu a do posledních pěti minut šli hráči Augsburgu ofenzivně s rizikem, že dostanou další gól. Riziko se však vyplatilo a v 86. minutě se po chybě Manuela Neuera dostal k míči volný Felix Götze, jenž sklepl míč hrudí přímo do prázdné brány.

V posledních minutách vyvíjeli hráči Bayernu velký tlak, všichni hráči Augsburgu však precizně bránili a do žádné větší šance Bayern nepustili. Tým ze Švábska tedy veze z Mnichova zlatý bod a napodobil tak utkání s května 2015, kdy dokonce dokázal v rámci 32. bundesligového kola v Allianz Areně zvítězit díky gólu Bobadilly.

Pro Bayern se jedná po pěti odehraných kolech o první letošní bundesligovou ztrátu a se třinácti body se stále nachází na první příčce. Na druhém místě se překvapivě nachází s jedenácti body podceňované Brémy. Z favoritů soutěže je nejblíž na čtvrté místě s osmi body Dortmund, který však ještě svůj zápas 5. kola odehraje s nováčkem z Norimberka.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
Rich

3-1

Reagovat
Jardman

5:1

Reagovat
Heresy

5:0

Reagovat
manuelo neuero

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele