33. kolo
05.05.2018 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 0:0

Naprosto podprůměrný zápas sledovali diváci na stadionu v Brémách, kde se místní Werder rozešel smírně bez branek s favorizovaným Leverkusenem. Domácí před tímto duelem už měli jistotu záchrany, neboť si dvě kola před koncem vytvořili nedostižný osmibodový náskok na šestnáctý Wolfsburg. Momentálně jim patří dvanáctá pozice s devětatřiceti body. Naopak pro Leverkusen je zisk jednoho bodu ztráta.

Vzhledem k porážce úhlavního rivala z Hoffenheimu se mohl vyhoupnout na čtvrtou příčku zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů, jenže to odmítl a stále je tak pátý s dvaapadesáti body o skóre za TSG. Utkání od samého začátku chyběla jiskra, obě defenzívy pracovaly na jedničku a v útočné fázi to výrazně skřípalo. Výsledkem byla pouze jediná střela na branku, což je na německou Bundesligu hodně nezvyklá bilance.

První zajímavější moment se zrodil po pěti minutách hry, kdy se domácí Kruse probil do šestnáctky Bayeru a upadl, ovšem rozhodčí Fritz zůstal ledově klidný a pokutový kop neodpískal. Po čtvrthodině hry mířil ke vzdálenější konstrukci hostující Bailey a jeho projektil letěl o pár decimetrů nad horní tyčku. V podobném průběhu se pokrčovalo až do samého konce, více jak 41000 přihlížejících se dočkalo jen nepřesných pokusů z větší vzdálenosti.

O výjimečnou "vlaštovku" mezi tři tyče se postaral po hodině hry Kohr, jehož hlavičku z hranice pokutového území bez potíží lapil český brankář Jiří Pavlenka. Kromě něho nastoupil v kádru Werderu od samého začátku i druhý český krajánek Theodor Gebre Selassie, jenž taktéž odehrál celý zápas. Brémy na závěr zavítají do Mohuče, Leverkusen se pokusí dostat do nejprestižnější evropské klubové soutěže přes výhru nad Hannoverem.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele