16. kolo
12.12.2017 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - RB Lipsko 1:1

Lipsko dohrávalo kvůli červené kartě z konce utkání v deseti. Remízu pro hosty uhájil skvělými zákroky brankář Gulácsi. Remíza udrží Lipsko minimálně do zítřka na druhé bundesligové příčce, zatímco Wolfsburg se nachází s devatenácti body na místě jedenáctém.

Vyrovnaný zápas začal lépe pro domácí Wolfsburg. Již ve čtrnácté minutě totiž sudí Winkmann nařídil spornou penaltu, kterou nekompromisně proměnil Paul Verhaegh. Šanci na srovnání mělo Lipsko o necelých šest minut později, kdy Naby Keita geniálně přihrával na pokutového území domácího celku, tam ale žádný z hráčů Lipska míč do branky soupeře usměrnit nedokázal. První poločas byl dohrán v poklidném duchu.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn a již v 52. minutě došlo k dalšímu zlomu utkání. Hostující Poulsen došel s míčem až do vápna Wolfsburgu, kde precizně nahrál Marcelu Halstenbergovi, který skluzem trefil míč přímo do odkryté části Casteelsovy brány. Lipsko tedy vyrovnalo a zápas mohl začít odznova. K další stoprocentní šanci došlo v 78. minutě, kdy se domácí Divock Origi dostal k míči na malém vápně a měl před sebou zcela odkrytou bránu. Fanoušci Wolfsburgu se již radovali z gólu a Origi naprosto nepochopitelně přestřelil Gulácsiho svatyni. V 84. pálil z hranice velkého vápna Didavi, ale nakonec došlo pouze k odkopu od brány. V nastavení dostal druhou žlutou a následně červenou kartu lipský Upamecano, který během souboje udeřil svého soupeře loktem. V 92. minutě se fanoušci Wolfsburgu znovu radovali z vítězného gólu, ale brankář Gulácsi předvedl dva naprosto impozantní zákroky a zápas tak skončil nerozhodně.

Wolfsburg dal sice jediný gól ze sporné penalty, přesto jsou s remízou pravděpodobně spokojenější hosté, kteří si v zápase vypracovali méně vyložených šancí a v závěru zápasu je podržel brankář Gulácsi. Pokud se Lipsko bude chtít na druhém místě udržet, bude se muset herně i výsledkově probrat. Wolfsburg naopak ukázal, že dobrý fotbal umí hrát i proti soupeřům z vyšších pater tabulky a do konce sezóny může klidně pomýšlet na evropské poháry.

Wolfsburg se příště představí již tuto sobotu, kdy odehraje další bundesligové kolo na půdě posledního Kölnu. Lipsko bude v neděli hostit Herthu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele