30. kolo
13.04.2018 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 0:0

Vlci z Wolfsburgu doma nevyzrály na pevnou defenzívu Augsburgu a pouze remizovali 0:0. Domácí celek měl sice územní převahu, ale ta k ničemu zásadnímu nevedla. Wolfsburg nadále zůstává v sestupovém ohrožení.

Wolfsburg potřeboval doma zabrat a Augsburg k tomu měl být ideálním soupeřem. Jenže ofenzíva Vlků vyšla naprázdno. V utkání ještě padly dvě červené kary. Nejprve byl vyloučen český záložník Jan Morávek a pár minut před koncem i domácí Uduokhai.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral. Jakkoliv se oba celky snažily, k vidění nebyla ani jedna vyložená šance. Snad jen hlavička Didaviho byla trochu nebezpečná, ale brankář Hitz s ní neměl problémy. Větším držením balónu disponoval Wolfsburg, nicméně veškeré jeho akce povětšinou končili před šestnáctkou soupeře.

Na první velkou šanci si tedy museli diváci počkat do 49.minuty a Schmidova rána stála za to. Casteels se proti jeho levačce natáhl a balón úspěšně vyrazil. Za dalších pět minut se dostal Augsburg do potíží. Jan Morávek šel do skluzu, načež mu sudí ukázal druhou žlutou kartu a tedy i následně červenou. Vlci měli možnost poměrně dlouhé přesilovky.

Šance začaly pozvolně přicházet a to na obou stranách. Ránu Origiho zpacifikoval Hitz a na druhé straně i v početní nevýhodě Richter přehodil Casteelse a orazítkoval břevno! Branková konstrukce zachránila i hosty, když z dálky napřáhl Jaeckel. V 71.minutě poslal další balón mimo Origi a Wolfsburg mohly zahozené šance začít mrzet.

Čtyři minuty před koncem navíc uviděl druhou žlutou i domácí Uduokhai a počet sil na hrací ploše se vyrovnal. Poslední velkou šanci zápasu měl ve druhé minutě nastavení Verhaeg, ale Hitz si i s tečí poradil. Zápas ve Volkswagen Aréně skončil bezbrankovou plichtou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele