31. kolo
21.04.2018 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Werder Brémy 2:0

Stuttgart v Mercedes-Benz Areně opět nezaváhal a v domácím prostředí celkově sesbíral stejně bodů, jako Dortmund, Hoffenheim a Schalke. Lepší je v této statistice pouze vedoucí Bayern Mnichov. Zároveň už je jasné, že celek z Bádensko-Württemberska nebude v Bundeslize chybět ani v příští sezoně. Werder už ví, že hůře než na barážové pozici neskončí.

Jako první se po pěti minutách osmělil hostující Philipp Bargfrede, ale protože z jeho střely nic nebylo, mohli jít hosté ve 13. minutě do vedení. Emiliano Insúa jednoduchou zasekávačkou na pravém křídle vyřadil ze hry Jéroma Gondorfa, a poté nacentroval na malé vápno, kde Christian Gentner možná nepatrně pošťouchnul Miloše Veljkoviće. Nicméně jeho gólovou hlavičku rozhodčí Storks přesto bez váhání uznal.

V závěru úvodní půl hodiny to zkoušel domácí Mario Gómez. Jeho střela byla nebezpečně tečovaná, avšak nakonec se mezi tři tyče nevešla. O chvíli později se musel v brance hostů činit Jiří Pavlenka proti přímému kopu Dennise Aoga. Brémy se osmělily směrem dopředu zase až v závěru prvního poločasu. Florian Kainz si však určitě mohl počínat lépe, když kolem sebe neměl žádného protihráče.

Nedlouho po začátku druhé půle mohl vyrovnat Gondorf, kdyby Ron-Robert Zieler nevytáhl úžasný zákrok. A následně si musel gólman Stuttgartu pohlídat nebezpečnou hlavičku, kterou jeho směrem zblízka vyslal Marco Friedl.

Ve čtyřiašedesáté minutě se na druhé straně zase připomněl Mario Gómez. Jeho pokusu z nějakých dvaceti metrů i tentokrát chyběly centimetry.

Hostující Gondorf zkusil štěstí ještě jednou, ale záhy poté byl spolu s vcelku neviditelným kolegou Belfodilem vystřídán. Náhradníci Junuzović a Jóhannsson v tomto zápase také nepředvedli bohužel pro Zelenobílé nic, co by je zapsalo do statistik. Naopak domácí Anastasios Donis mohl hned třikrát rozvlnit síť za Pavlenkou. Nestalo se, a tak definitivní pojistku přidal až v první minutě nastaveného času střídající Berkay Özcan, když právě Donis šikovnou kličkou vyšachoval obránce, pak doběhl do pokutového území a přihrávkou pobídl dvacetiletého spoluhráče ke vstřelení prvního bundesligového zásahu. Ten samozřejmě nepohrdl a placírkou pravé nohy trefil přesně tam, kam potřeboval - 2:0.

VfB tak potěšil většinu z bezmála šedesáti tisíc diváků, díky čemuž má na kontě dvaačtyřicet bodů, což znamená, že dokonce existuje ještě teoretická šance na evropské poháry. K jejímu dosažení bude ovšem nutné ze všeho nejdříve uspět za týden v Leverkusenu. Werder přivítá na Weserstadionu Borussii Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi plichta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele