22. kolo
10.02.2018 15:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 4:2

Hoffenheim doma vysoko porazil Mainz. V zápase si připsali dvě vstřelené branky hned tři hráči.

Pro Hoffenheim znamená výhra posun v bundesligové tabulce na osmou příčku. Hoffenheim má po dvaadvaceti odehraných zápasech jednatřicet bodů, stejně jako Augsburg a Hannover. Stejný počet bodů má také Borussia Mönchengladbach, kterou však ještě čeká zápas dvaadvacátého ligového kola na půdě Stuttgartu.

Mainz naopak zůstává na šestnácté pozici, která by pro něj na konci sezóny znamenala baráž o udržení se mezi německou elitou. Na předposlední Hamburk má Mainz náskok tří bodů, na poslední Köln pak bodů sedmi.

Do první velké šance se favorité v podobě domácích dostali již ve 3. minutě. Hoffenheim se díky dobré kombinaci probojoval až do bezprostřední blízkosti Zentnerovy brány, kde se míč ze skrumáže hráčů odrazil přímo do tyče. Ve 27. minutě již Hoffenheim skutečně do vedení šel. Gnabry dobře vyvedl míč do útoku a přihrál Ádám Sálaiovi, který již neměl problém vstřelit míč po zemi ke vzdálenější tyči.

Ani ne o minutu později se hostům podařilo vstřelit vyrovnávací gól. Centrovaný míč totiž dokázal odhlavičkovat přímo do brány Emil Berggreen. V závěru poločasu orazítkoval břevno Ádám Sálai, který promrhal možnost poslat svůj tým před poločasovou přestávkou do vedení. Dalšího gólu jsme se dočkali v 67. minutě, kdy se po volném přímém kopu domácích po několika odrazech míč dostal k Andreji Kramaričovi, který míč posunul do prázdné části brány. V 74. minutě se po líbivé individální akci podruhé v zápase prosadil maďarský Szálai, který poslal Hoffenheim do dvougólového vedení.

V 80. minutě však dal druhou šanci Mainzu Berggreen, který doklepl do prázdné brány skákající míč na brankové čáře Hoffenheimu. Mainz se tedy Hoffenheimu přiblížil na rozdíl pouhého jednoho gólu a začal hrát aktivněji. V 88. minutě se však trefil z volného přímého kopu Kramarič a vzal tak hostům poslední šanci na bodový zisk z tohoto zápasu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele