13. kolo
25.11.2017 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - Werder Brémy 2:0

Duel Lipska s Werderem měl pochopitelně jasného favorita v podobě domácího celku, kterému před začátkem kola patřila v bundesligové tabulce druhá příčka za Bayernem. To, kdo bude v utkání hrát prim, se ostatně ukazovalo už od prvních minut.

Už v šesté minutě hledal Emil Forsberg ve vápně Tima Wernera, německý kanonýr se ale k radosti Jiřího Pavlenky v brance Brém v míči nedostal. O jedenáct minut později se pak český gólman blýskl skvělým zákrokem. Po levém křídle obraně Werderu utekl Diego Demme a zkoušel Pavlenku překonat, bývalý strážce svatyně v Baníku Ostrava či pražské Slavii ale míč poslal mimo branku.

Na gól si tak Lipsko muselo počkat až do třicáté čtvrté minuty. To se k balonu dostal na hranici šestnáctky Naby Keita a přesnou ranou zpoza vápna dostal domácí celek do vedení. Pavlenka se po míči natahoval, na střelu středopolaře, jenž příští rok přestoupí do Liverpoolu, ale nedosáhl.

O výhře domácích bylo definitivně rozhodnuto dvě minuty před koncem základní hrací doby. K odraženému balonu se před vápnem dostal Bernardo. Střela pravého beka RB mířila přesně k pravé tyči Pavlenkovy brány a český gólman podruhé a naposledy lovil míč ze své sítě.

Lipsko získalo očekávané tři body a díky zaváhání Bayernu v Gladbachu snížilo svou ztrátu na čelo tabulky.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nestačilo by 1,3 pánové book? Nebo máte nějaké zákulisní info?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele