31. kolo
21.04.2018 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 0:3

Eintracht Frankfurt může být po dalším zaváhání rád, že Lipsko i Hoffenheim jsou stále na dosah. V boji o pohárovou Evropu tedy není nic ztraceno. Hertha díky vcelku nečekané jasné výhře poskočila do horní poloviny tabulky.

V Commerzbank-Areně, tak jako na jiných místech Německu, bylo odpoledne dost vedro. Možná proto si Mathew Leckie poněkud ukopl balon, čím naservíroval příležitost pro Luku Joviće, který ale o kousek minul. Ten samý hráč se dostal zadarmo k balonu i o deset minut později, když vystihl nešikovnou malou domů v podání Karima Rekika. Následně posunul na Mijata Gaćinoviće, jehož rána se odrazila od spodní strany břevna zpět do hřiště.

Stará dáma si připsala první náznak šance v jednadvacáté minutě, jenže spolupráce mezi Leckiem a Selkem postrádala o něco větší přesnost. Timothy Chandler pak na druhé straně Jarsteina příliš nevyděsil. V závěru úvodního dějství si ještě stihl Jonathan De Guzmán poranit stehno, takže na hrací plochu vyběhl Omar Mascarell.

Deset minut po změně stran došlo ve vápně ke kontaktu mezi Selkem a Makotem Hasebem. Rozhodčí Sascha Stegemann ukázal na značku pokutového kopu, ale ještě se raději poradil s asistentem u videa. Sám faulovaný se chopil exekuce a volil ránu po zemi do středu brány, což Hradecky sice málem přečetl, ale gólu nezabránil - 0:1.

Odpovědět mohl v 69. minutě Marco Fabián. Rune Jarstein si však situaci pohlídal. V 78. minutě Kalou vyslal do brejku Mathewa Leckieho, který se pohyboval na hranici ofsajdu. Ve finále pak poslal míč do protipohybu gólmana, díky čemuž poslal Herthu do dvougólového náskoku - 0:2. To nesl hodně těžce Makoto Hasebe, jemuž se rovněž nelíbilo dotírání Davieho Selkeho ve středu hřiště, načež protihráče zasáhl loktem do obličeje a musel se po červené kartě pakovat do šatny.

Jakékoliv snahy o vyrovnání tedy byly rázně uťaty. Naopak Orli v první minutě nastaveného času ještě jednou inkasovali. Salomon Kalou se před Fabianem jednoduše otočil, aby nahrál před bránu Alexandru Essweinovi. Ten to měl jasně na levačku, nicméně nakonec zakončoval druhou, de facto stojnou nohou. Střela to sice byla pomalá, avšak stejně zapadla k pravé tyči - 0:3. Svěřenci Pála Dárdaie se tedy po týdnu opět radují z plného bodového zisku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč je takový rozdíl v kurzu ve srovnání se zápase 29. kola Monchengladbach-Herta. Dělá to cca 2 desetinky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele