13. kolo
25.11.2017 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0:1

Bayer Leverkusen zvládnul další duel v Commerzbank-Areně a posunul se na pohárové příčky. Pro Eintracht však pochopitelně vzhledem k vyrovnanosti soutěže také není nic ztraceno.

Zápas nakonec nabídnul pouze jednu jedinou trefu, ale to neznamená, že by to byla nějaká jó fotbalová nuda. O první pokus utkání se zasloužil Marc Stendera. Na druhé straně přihrával Julian Brandt do výborné pozice Lucasi Alariovi. Argentinský útočník však netrefil balon zrovna tím nejideálnějším způsobem.

Dále si vzal slovo Admir Mehmedi, čímž započal jasnou převahu hosujícího celku. Ve 29. minutě hlavičkoval Alario do levé tyče. Jen o chvíli později pálil pravačkou naopak do té druhé. Mezitím se ještě stihnul mírně ustřelit Brandt. A nedlouho před poločasovým hvizdem dvakrát ztroskotal na Hradeckym pozdější hrdina Kevin Volland.

Po změně stran se Frankfurt připomněl prostřednictvím Ante Rebiće. Jeho ránu ale Bernd Leno výborně vykryl. Totožná situace se opakovala v 60. minutě. Následně měla Leverkusenská jednička kliku, když po souboji Hallera s Retsosem nezakončil přesně Mijat Gaćinović. Pak přišel místo Alaria na hřiště Karim Bellarabi, načež hned připravil vyloženou příležitost pro Kaie Havertze, který ji ovšem odmítnul.

V 76. minutě se chtěl po individuální akci prosadit Gaćinović, jenže stratil balon, čímž dal soupeři šanci na rychlý kontr. Po Brandtovi a Havertzovi se kulatý předmět dostal k Mehmedimu, jenž z levé strany nacentroval do vápna, kde číhal osamocený Mehmedi. Rozhozená obrana mu poskytla dostatek času ke zpracování, načež spolehlivě propálil Lukase Hradeckyho - 0:1. Více toho borci na trávníku už nestihli, takže Bayer připisuje pátou výhru v této sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele