27. kolo
17.03.2018 15:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 3:0

Eintracht i díky brzké trefě přehrál Mohuč a stále udržuje slušnou šanci na Ligu mistrů. Naopak die Nullfünfer v tuto chvíli kvůli horšímu skóre vystřídali Wolfsburg na barážové příčce.

Psala se šestá minuta, když rohový kop před odraz propadnul až ke Kevin-Princi Boatengovi, jenž propálil všechno včetně brankáře Floriana Müllera, kterému balon proklouznul do sítě - 1:0. A netrvalo to ani dvacet minut a brankář Mohuče podruhé kapituloval. Díky jeho možná předčasnému vyběhnutí mohl Ante Rebić přihrávat zpět před bránu, kde se mezi protihráči prosadil Luka Jović - 2:0.

Hosté se poprvé osmělili v minutě šestatřicáté. Po rohovém kopu hlavičkoval Ujah, ale na Hradeckyho si nepřišel. Skóre dostalo svou finální podobu už čtyři minutky před vypršením řádné hrací doby prvního poločasu. Rozhodně nešlo o žádnou složitou akci. Marius Wolf prostě přiťuknul Rebićovi, který se s balonem posunul na hranici velkého vápna a díky milimetrově přesné trefě, kdy spolupracoval s vnitřní stranou tyče, šli domácí do šaten s pohodlným náskokem.

Ten už nepustili až do závěrečného hvizdu. Nicméně to neznamená, že by to ve druhé půli byla úplně nudná podívaná. Sandro Schwarz poslal na trávník čerstvé síly, ovšem více ze hry měli stejně svěřenci jeho protějška Nika Kovaće. Jmenovitě to byl hlavně Luka Jojić, kdo celkem čtyřikrát během deseti minut zaměstnal Floriana Müllera, jenž byl protentokrát upřednostněn před Adlerem i Zentnerem.

Dvacetiletý Srb, který ve Frankfurtu hostuje z lisabonské Benfiky, měl hodně blízko ke své druhé trefě v zápase v 69. minutě. Bohužel však napálil pouze spodní stranu břevna. Kolega Jetro Willems vzápětí rovněž o kousíček minul. Eintracht to má tedy velice dobře rozjeté a po reprezentační přestávce zajíždí do Brém. Mohuč se pokusí ledacos napravit v duelu s Gladbachem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Frankfurt chce co nejvýš. K tomu musí porazit Mainz Neměl by to být problém. V posledních 5 zápasech doma vyhráli a ve všech měli dle kurzu od naší jedničky těžší soupeře. Snad se nepodělají.

Reagovat
vanGomm

Budu věřit domácím tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele