22. kolo
10.02.2018 15:30 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 4:2

Gólová přestřelka mezi Frankfurtem a Kölnem nakonec vyšla lépe pro Orli. Ti se proto posunuli na čtvrtou příčku, zatímco poslední celek z města nad řekou Rýn může těšit akorát skutečnost, že nejbližší konkurenti v boji o udržení v tomto kole rovněž zaváhali.

Frankfurt mohl jít v Commerzbank-Areně do vedení už po nějakých 120 sekundách hry. Timothy Chandler ale prováhal ideální okamžik ke střele. Nicméně co se nepovedlo americkému obránci, zadařilo se o necelou čtvrthodinku později jeho chorvatskému kolegovi. Da Costa a Wolf vykombinovali balon pro Joviće, který jej poslal napříč pokutovým územím před prázdnou klec, kde číhal Ante Rebić - 1:0.

O pouhé dvě minuty později doputoval da Costův centr k Chandlerovi, který napálil pravou tyč. Köln působil v prvním poločase poněkud zakřiknutým dojmem. Výjimku tvořil akorát přímý kop v podání Jonase Hectora, po kterém to zkoušel Frederik Sörensen a Lukas Hradecky se musel činit, aby šel jeho tým do šaten s jednobrankovým náskokem.

V 55. minutě fauloval Hasebe Teroddeho. Rozhodčí Daniel Siebert nejprve nařídil přímý kop, ale po poradě s videem ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný dokázal i přes pískot takřka zaplněných tribun "pětku" proměnit a vyrovnal na 1:1. Tím zároveň nastartoval nesmírně výživnou a málokdy vídanou patnáctiminutovku, kdo které se vtěsnalo hned pět gólů.

Nerozhodný stav totiž neplatil ani dvě a půl minuty. Marius Wolf posadil svůj přímý kop na hlavu Marka Russe, jenž zády k bráně v obtížné pozici dokázal překonat Timo Horna - 2:1. V 65. minutě se po dalším Wolfově přímáku poskakoval balon po dvou odrazech před bránou. První se k němu dostal Simon Falette a s přispěním dalších tečí zařídil třetí trefu svého týmu - 3:1.

Za další dvě minutky už Marius Wolf nechtěl nahrávat, a tak sám střelou mezi nohama obránce přesně zacílil na zadní tyč - 4:1. Hosté ještě mohli vycítit jakous takous příležitost, když v 73. minutě poslal Risse výborný míč do vápna, Simon Terrode hlavičkoval a Hradeckymu propadl kulatý předmět mezi rukama až za čáru - 4:2. V závěru tohoto atraktivního duelu se ještě pokoušeli prosadit Chandler a da Costa. Na skóre se však už nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele