26. kolo
11.03.2018 18:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 3:2

Dortmund po dramatickém závěru zvítězil nad Frankfurtem. Během posledních dvaceti minut padly čtyři góly a Frankfurtu se podařilo dvakrát vyrovnat, o výhře Dortmundu však rozhodl ve čtvrté minutě nastaveného času Batshuayi.

Do první velké šance se Dortmund dostal již v 10. minutě. Tehdy si na dobrý centr naběhl Schürrle, následně však hlavičkoval pouze vedle. O dvě minuty později už se skóre zápasu skutečně měnilo. Christian Pulišič centroval do vápna Frankfurtu, kde si srazil míč do vlastní brány Marco Russ.

Na další velkou šanci jsme museli po nudném zbytku prvního poločasu čekat až do 49. minuty, kdy Boateng překvapil Bürkiho patičkou, dortmundský gólman si však nakonec s celou situací poradil.

V 75. minutě se podařilo Frankfurtu poprvé vyrovnat, a to po centru de Guzmána z volného přímého kopu a následné hlavičce Luky Joviče. Ani ne o dvě minuty později šel však Dortmund znovu do vedení, tentokrát se trefil po chytré přihrávce Pulišiče Batshuayi.

Když už si hráči Dortmundu mysleli, že mají tři body kapse, tak se v první minutě nastaveného času dostal k míči před prázdnou bránou frankfurtský Danny Blum, v klíčový okamžik se nemýlil a vstřelil vyrovnávací branku.

Ani to ale ještě nebylo vše. V 94. minutě nahrával skvěle do vápna Gonzalo Castro, v pokutovém území střílel po dobrém zpracování Batshuayi přímo do šibenice.

Dortmund se díky výhře posunul na třetí místo tabulky. Za odvěkým rivalem v podobě Schalke je však stále o jeden bod. O další bod za Dortmundem se pak nachází Leverkusen, o tři body právě Frankfurt, který v současnosti okupuje pátou bundesligovou příčku a stále má naději na účast v Lize mistrů.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tu woe, to bylo drama, ale zvládli jsme to.

Reagovat
lampard11

Michyyy

Reagovat
ttopi

Ten Batshuayi

Nejlepší je, jak ten hráč, co dával na 2:2, tam lítal jak kdyby rozhodl finále MS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele