30. kolo
14.04.2018 15:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4:1

Souboj dvou klubů, které se přetahují o vstupenku do Ligy mistrů, vyšel o poznání lépe Bayeru Leverkusen. Lví podíl na porážce Frankfurtu v poměru 4:1 měl Kevin Volland, jenž nastřílel hattrick během sedmnácti minut!

Úvodní desetiminutovka byla takticky hodně svázaná. Zaujala akorát žlutá karta pro Larse Bendera za faul na Willemse, neboť kvůli ní nebude moci Svenovo dvojče nastoupit za týden v prestižním klání proti Borussii Dortmund. Co se střel na bránu týče, tu první vyslal směr Hradecky pozdější hrdina Kevin Volland.

Ve 20. minutě se už nadpoloviční osazenstvo BayAreny radovalo. Makoto Hasebe odhlavičkovával z vlastního pokutového území velmi nepřesvědčivě, takže si balon mohl sebrat Kai Havertz, jenž následně z voleje našel na hranici malého čtvrce Juliana Brandta, jehož hlavička se odrazila od vzdálenější (levé) tyče za čáru - 1:0.

Die Werkself si ovšem vedení užívali pouhé tři minuty. Pak totiž došlo na rychlý protiútok, v jeho závěru našel Marinus Wolf svou přihrávkou ve vápně zcela osamoceného Marka Fabiána, jenž sice nastřelil Lenovu kopačku, nicméně od ní se míč k radosti hráčů, příznivců i trenéra Frankfurtu odrazil do brány - 1:1.

Utkání mělo nadále vynikající úroveň, jak se na Bundesligu sluší a patří. Herrlichova skvadra mohla jít do konce úvodního poločasu ještě do vedení, kdyby jen Brandt z dálky mířil o malinko přesněji. Leon Bailey se ke slovu dostal až v 52. minutě. A stálo to za to, jelikož se jeho jedovatý pokus z dálky zastavil až o břevno.

Lukas Hradecky si nevydechnul prakticky až do konce zápasu. V 58. minutě na Vollanda vyzrál. Jenže pak už se radoval výhradně domácí forvard. Poprvé v 71. minutě, když si po pěkné a další Havertzovou asistencí zakončené akci pohlídal ofsajdovou hranu a levačkou zacílil přesně do protipohybu vyběhnuvšího brankáře - 2:1.

Za šest minut šli tři hráči Leverkusenu proti čtyřem frankfurtským. Bellarabi dostal přihrávku do vápna, nicméně nezištně předložil Vollandovi, jenž mohl uklízet do prázdné - 3:1. Třetí trefa byla dokonána v minutě osmaosmdesáté. Dominik Kohr, který byl v té době na hřišti nějakých šedesát sekund, poslal výbornou přihrávku přes šíři hřiště do míst, kam si nabíhal Bellarabi. A zase - než by sám zakončoval, servíroval pro Vollanda, který doklepával z ještě větší blízkosti, než tomu bylo v případě druhého zásahu - 4:1.

Určitě není bez zajímavosti, že šlo vlastně o spolupráci dvou borců, kteří se dělí o rekord v podobě nejrychleji vstřeleného bundesligového gólu. Fotbalista, který se o něj postaral ještě v dresu Hoffenheimu, má teď na kontě už čtrnáct branek, díky čemuž mu v tabulce střelců patří druhé místo. Frankfurt může v případě vítězství Lipska nad Brémami dokonce vyklidit pohárové příčky. A už se pomalu chystá na střetnutí s Herthou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uhraje doma Leverkusen do konce sezony 9 bodu? Frankfurt prohrál venku poslední 4 zápasy. Ve všech měli dle kurzu slabší soupeře- i na Dortmund byl vyžší kurz. Mě stačí 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele