34. kolo
12.05.2018 15:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:2

Mohuč se před vlastními fanoušky sice dostala do vedení, ale Werder dokázal skóre otočit. Vítěznou trefu si připsal na konto Theodor Gebre Selassie, jenž se v uplynulém ročníku prosadil celkem třikrát.

Oba kluby měly jasné setrvání v soutěži už před tímto duelem, takže mohly hrát v klidu a uvolněně. Bote Baku ve 12. minutě centroval z pravé strany, Ludwig Augustinsson odrazil balon pouze na hranici šestnáctky, kde se do něj levačkou opřel Jean-Philippe Gbamin. Jiří Pavlenka toho přes obránce mnoho neviděl, tudíž inkasoval, přestože si na letící předmět sáhnul - 1:0.

O čtyři minutky později mohlo být vyrovnáno, kdyby nebyl projektyl Milota Rashici zblokován. Die Nullfünfer tedy udrželi náskok až do 23. minuty. Tehdy výborně načasoval svůj přízemní centr do vápna Maximilian Eggestein, jehož mladší bratr Johannes přišel mimochodem na hřiště v sedmašedesáté minutě.

Obrana zmíněný míč nezachytila, takže mohl skórovat jak Florian Kainz, tak Thomas Delaney. Zatímco druhý jmenovaný se do centru pokládal hlavou, ten první volil zakončení pravou nohou, což se ukázalo býti správným řešením - 1:1. V závěrečných dvou minutách úvodního dějství si družina Sandro Schwarze, hodlající navázat na historickou výhru na stadionu v Dortmundu, vytvořila ještě tři dobré příležitosti.

Ve dvou měl prsty Yoshinori Muto. Nejprve se nezadařilo hlavou, a poté za záda českého brankáře neprošla ani jeho dobrá rána. Pablo de Blasis následně na míč nedosáhnul. Do šaten se tedy šlo za remízového stavu. Ten vydržel i po dvou nemastných neslaných pokusech Maxe Kruseho. Kapitán brémského výběru si zanedlouho vylámal na Florianu Müllerovi se svým přímým kopem zuby znovu.

Prakticky hned z protiakce měli hosté obrovskou kliku, že Öztunali napálil po přiťuknutí od de Blasise pouze břevno. Kainz hodně zlobil mohučskou obranu, ale do větší šance se nedostal. Na rozdíl od Kruseho, Gondorfa a Friedla, jejichž střely z různých důvodů (zblokování, nesrovnaný krok, velká vzdálenost) nemohly gólmana ohrozit.

Naopak velice blízko další brance utkání měl Gerrit Holtmann a výborný zákrok musel předvést Maximilian Eggestein. Rozhodnutí tedy padlo až nějakých deset minut před vypršením řádné hrací doby. Kainz tentokrát rozehrával od rohového praporku rovnou na Theodora Gebre Selassieho, jenž ani nemusel jít do výskoku a přesto se zblízka prosadil hlavou - 1:2.

Vyprodaná Opel-Arena v ten moment ztichla, avšak v nastaveném čase ji mohl rozveselit Muto, kdyby ovšem jeho možnost zase nepřitáhla branková konstrukce. Mohuč však nemusí smutnit, jelikož od srpna začne svou desátou bundesligovou sezonu bez přerušení. Ne všichni hráči obou celků budou mít přes léto volno, jelikož mají ve svých řadách reprezentanty, které čeká cesta na světový šampionát do Ruska.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
stas87

Raymond, Grewe, Holtz, Gunler, Nybeck, Grans. Johannesson.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele