9. kolo
29.10.2016 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Werder Brémy - SC Freiburg 1:3

Freiburg dalším vynikajícím výsledkem zadělal na problémy Werderu Brémy. Ten může být po šesté porážce rád, že díky zaváhání soupeřů nemůže být předstižen.

Úvod zápasu přitom patřil domácím. Nejprve to z dálky zkoušel Izet Hajrović a prakticky hned po něm hlavičkoval Ousman Manneh. Alexander Schwolow si pokaždé poradil. Poprvé udeřilo až v devětadvacáté minutě. Ke škodě většiny diváků a divaček na Weserstadionu na druhé straně hřiště. Maximilian Philipp si prostě vzal balon a prošel s ním vcelku nerušeně až k hranici pokutového území, odkud jej nasměroval do protipohybu brankáře Felixe Wiedwalda a mohl jít slavit - 0:1.

V devětatřicáté minutě Vincenzo Grifo ještě přitvrdil muziku a Brémští prohrávali už 0:2. Manneh ve vápně přibrzdil Karima Guédého, rozhodčí to viděl a nařídil penaltu. Wiedwald sice vystihnul směr, ale míč se přesto třepetal v síti. A aby toho pro Werder nebylo málo, zranil se záhy poté Lamine Sané a na jeho místo přišel Miloš Veljković.

V 50. minutě to byl ale znovu Manneh, kdo mohl snížit. No jo, jenže to by nesměl sít trefit jenom zvenku. Nils Petersen už nastupuje za Freiburg a ve svém jubilejním stém bundesligovém mači na sebe upoutal pozornost v podstatě jenom jednou příležitostí, ve které ztroskoval na domácím gólmanovi. Poté se k balonu dostal jeho kolega Maximilian Philipp, ale branka mu byla malá.

Svěřenci Alexandra Nouriho se tak mohli dočkat snížení. Santiago García stál mimo pokutové území, když se k němu přikutálel balon. Přihrál opodál stojícímu Junuzovićovi, který mu zdánlivě beznadějným obloučkem do vápna přihrávku oplatil. García si pak poradil skvěle, vyběhnuvšímu Schwolowovi navzdory - 1:2.

To se psala 67. minutě. V polovině následující desetiminutovky už bylo ale zase všechno jinak. Na hranici šestnáctky si našel svůj prostor ke střele Amir Abrashi. A protože byla výrazně tečovaná, mohl se Wiedwald tak akorát ohlédnout - 1:3. Pokud si Gnabry a Fritz mysleli, že by jejich dalekonosné pokusy mohly s výsledkem ve zbytku zápasu ještě něco udělat, tak to se dost spletli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

ten Freiburg skvělé výsledky z deseti posledních zápasů v řadě 5 proher a pět výher na střídačku (je na řadě prohra)

Reagovat
arsavin

A v BL doma pouze výhry, venku pouze prohry... To musí být tutovka

Reagovat
Pospovič

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele