7. kolo
16.10.2016 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - RB Lipsko 0:1

Vynikající vstup do své historicky první bundesligové sezony zažívá RB Lipsko. Kontroverzní východoněmecké mužstvo, jenž je kvůli svému finančnímu zázemí trnem v oka mnoha německých fanoušků, zatím v nejvyšší soutěži předvádí stabilně výborné výkony a dosud v sedmi zápasech nepoznali hořkost porážky.

Tentokrát svěřence Ralpha Hasenhüttla, jenž v létě k mančaftu přišel z Ingolstadtu, čekali na stadionu ve Wolfsburgu místní Vlci. Ti se naopak v úvodu ročníku trápí a dosud získali pouze jedno jediné vítězství.

První velkou šanci na vstřelení úvodní branky utkání měl už ve čtvrté minutě Julian Draxler, avšak s příležitostí německého reprezentanta si Gulácsi poradil. O sedm minut později se do další šance dostal v šestnáctce Vierinha, avšak nemířil se svou střelou ideálně a prostor mezi třemi tyčemi neatakoval.

V sedmnácté minutě po střetu Casteelse s Wernerem sudí foukl do píšťalky a Emile Forsberg mohl dostat hosty z Lipska do vedení. Svou penaltu však trestuhodně zahodil a dovršil tak zoufalé počínání bundesligových exekutorů pokutových kopů během tohoto víkendu - hned pět zahrávaných desítek během tří dnů neskončilo v nejvyšší německé soutěži gólem, což je nový rekord.

Hosté se však nakonec přeci jen radovali ze tří bodů, neboť si fanoušky v sedmdesáté minutě udobřil právě švédský reprezentant - ten se zpoza hranice pokutového území do balonu nádherně opřel po přihrávce Poulsena a zařídil tak svému týmu cenné venkovní vítězství. Zato Wolfsburgu nyní v tabulce patří až čtrnácté místo a rozhodně má Dieter Hecking nad čím přemýšlet.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele