18. kolo
28.01.2017 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1:2

Wolfsburg sice vedl, jenomže nakonec v domácím prostředí i díky kurióznímu gólu nezíkal ani bod. Vlci těsně nestačili na Augsburg, který je proto v tabulce předstihnul.

Neuběhly ještě čtyři minuty a svěřenci Valériena Ismaëla poprvé (a naposledy) skórovali. Yunus Malli rozehrál přímý kop na hranici malého čtverce, kam si naběhnul Mario Gómez a trknul do míče hlavou tak, že možná ani nevěděl jak - 1:0. Nutno dodat, že v době rozehrávky stál zřejmě v ofsajdu. Hosté se snažili udeřit v následující desetiminutovce, ale na Benaglia nevyzrál ani Koo Ja-Cheol, ani Raúl Bobadilla.

Následující akce z pětadvacáté minuty už ale byla gólová. Wolfsburští měli veliké problémy se soupeřovým napadáním, což vyústilo v ráznou malou domů, kterou Luiz Gustavo svého brankáře určitě nepotěšil. Balon nejprve z hlavičky Halila Altintopa skončil na břevně, leč od něj se ke čtyřiadvacetiletému forvardovi dostal znovu, a pak už to byla naprosto jednoduchá záležitost - 1:1.

Asi nemá vůbes smysl polemizovat nad tím, jak by tahle situace dopadla třeba v zápase Bayernu, neboť Manuel Neuer je vyhlášený tím, že nohama umí dokonale. Už o čtyři minutky později pálil Bobadilla, avšak Diego Benaglio si vše pohlídal. O chvíli později zase mířil ten samý fotbalista těsně vedle.

Poté chyboval Jan Morávek, nicméně Paul-Georges N’Tep netrestal. Český záložík byl záhy vystřídán. Po změně stran se musel s ošemetným tečovaným pokusem potýkat Marwin Hitz. Pak nahrál Gómez novému spoluhráči N’Tepovi, jenomže ten přestřelil. V 58. minutě se v souboji s Hintereggerem prosadil Vieirinha, načež pálil z hranice malého vápna jen do připraveného brankáře Hitze.

Jednatřicetiletý Portugalec, který byl minulý rok součástí týmu své rodné země na EURU, sehrál negativní roli při gólu na 1:2 v 69. minutě. Frambergerův přízemní centr z pravé strany doletěl před bránu, kde Vieirinha k radosti Dominika Kohra zaspal. Wolfsburg pak působil dosti zaskočeně a mohl ještě inkasovat z kopačky střídajícího Georga Teigla. Sice se tak nestalo, nicméně stejně z toho byla devátá porážka pro domácí a pátá výhra pro hosty.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele