7. kolo
15.10.2016 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 2:1

Hoffenheim zůstane i po sedmi kolech neporažen. Po čtyřech remízách připisuje druhou výhru. Po Schalke to odnesl Freiburg.

Po opatrnějších úvodních patnácti minutách se dvakát ke slovu dostal Sandro Wagner, jenže jeho chvíle měla přijít na pořad odpoledne až v šestatřicáté minutě. Negativní roli v ní sehrál dvacetiletý turecký obránce Caglar Söyüncü. Jeho zamýšlená malá domů totiž skončila na kopačkách bývalého hráče Darmstadtu, který následně obešel brankáře Schwolowa a z ostřejšího úhlu propasoval balon za čáru - 1:0.

Co se branek týče, bylo to v prvním poločase všechno. Co se týče šancí ale nikoliv. Už za pět minut poslal Günter nádherný pas z půlky hřiště za obranu, kam si naběhnul Maximilian Philipp, ale jeho volej Baumann nakonec poměrně snadno zneškodnil. A Hoffenheimští neuspěli ani ve dvaačtyřicáté minutě.

Ani po změně stran nebyla obrana Freiburgu tou z nejjistějších, čehož mohl v 50. minutě využít další Turek na hřišti, Kerem Demirbay. Prostě si to středem namířil do šestnáctky, kde mu v poslední chvíli skočil čistě pod nohy Söyüncü a alespoň částečně napravil své zaváhání, které vedlo k do té doby jedinému gólu zápasu.

V 60. minutě rozehrávali domácí přímý kop, přičemž po centru zakončoval těsně mimo Benjamin Hübner. Nicméně i kdyby zamířil mezi tři tyče, gól by nemohl, resp. neměl platit pro ofsajd. V 78. minutě přišlo na řadu vyrovnání. Söyüncü svým nečekaným pasem poslal za obranu Floriana Niederlechnera, který si před Baumannem, bývalým brankářem SC, počínal naprosto mazácky - 1:1.

No jo, jenže už za tři minuty bylo všechno zase jinak. A zase u toho byl Söyüncü, jenž ve vzduchu sejmul Sebastiana Rudyho. A protože to bylo ve vápně, hádejte, co se stalo ... Přesně tak, nařízena byla "desítka", které se chopil Andrej Kramarić a tak trochu panenkovským způsobem poslal celek Juliana Nagelsmanna do vedení - 2:1.

V 85. minutě se dožadoval penalty i soupeř. Stalo se tak poté, co čerstvě vystřídavší Ermin Bičakčić zkosil Niederlechnera. Avšak protentokrát zůstala píšťalka rozhodčího pana Aytekina němá. Hoffenheim tedy poskočil na pátou příčku, ze které ho může sesadit pouze RB Lipsko, které má v rámci sedmého kola zápas s Wolfsburgem ještě k dobru. Freiburg setrvá ve středu tabulky.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro domácí tým- v následujících 3 zápasech doma je potřeba udělat 6-7 bodíku, z venkovních 3 nepřivezete ani jeden.

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele