2. kolo
09.09.2016 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:2

Páteční předehrávka Bundesligy nabídla rovnou šlágr celého kola, do Veltins Areny totiž přijel Bayern. Svěřenci Carla Ancelottiho nakonec dokázali nad Schalke zvítězit 2:0, ačkoliv si diváci museli na góly počkat až do závěrečné desetiminutovky. Hlavním hrdinou zápasu se opět stal Robert Lewandowski, který jeden gól dal a na druhý nahrál Kimmichovi.

První poločas oko nezaujatého diváka příliš zaujmout nemohl. Do zajímavých pozic se v úvodu dostali Franck Ribéry i na opačné straně Leon Goretzka, zakončení obou hráčů však bylo zblokováno. Ve 23. minutě z pravého křídla přihrál Thomas Müller pod sebe na Lewandowskeho, ten se dnes ale docela dlouho zastřeloval.

Největší příležitost prvního dějství měli nakonec Königsblauen. Baba Rahman se blýskl pěknou individuální akcí, načež vyslal do sprintu Konopljanku, který vlítl do šestnáctky, závar v malém vápně ale David Alaba společně s Manuelem Neuerem dokázali zažehnat. Německý brankář si první opravdu vynikající zákrok připsal až po změně stran, když z nějakých dvaceti napřáhl Klaas-Jan Huntelaar a Neuer balón konečky prstů vyškrábl na břevno.

Bayern zařadil na vyšší rychlostní stupeň až v závěrečné dvacetiminutovce. V 72. minutě kapitán Phillip Lahm přihrál střídajícímu Vidalovi, jenž sklepl míč proti noze Douglasi Costovi, brazilský křídelník ovšem neměl správně seřízená mířidla. To stejné se dalo ještě v 74. minutě konstatovat o Lewandowskem, neboť po centru Alabi, z pár metrů překopl prázdnou bránu.

V 81. minutě nicméně polský forward ukázal, proč má pověst obávaného kanonýra. Javi Martínez ho výbornou kolmicí vyzval k samostatnému nájezdu na Ralfa Fährmanna a tentokráte už touto příležitostí nepohrdl. Zanedlouho měl na kopačce gól na 2:0, ve stoprocentní pozici však znovu minul. V nastaveném čase tak raději namísto zakončení ještě přihrál do strany mladíku Kimmichovi a ten si přesnou střelou na zadní tyč připsal premiérovou bundesligovou trefu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
Bastaron

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Rich

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele