12. kolo
25.11.2016 20:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

SC Freiburg - RB Lipsko 1:4

Vynikající utkání nabídla páteční předehrávka německé Bundesligy a stejně jako před týdnem u toho byl překvapivý lídr tabulky z Lipska. V souboji dvou letošních nováčků hostilo kometu posledních týdnů mužstvo Freiburgu, které ovšem do utkání nevstoupilo vůbec dobře.

Už po dvou minutách šli totiž hráči Lipska do vedení, když se daleko před hranicí velkého vápna do míče opřel Naby Keita a výtečně trefený balon doputoval až do levého horního rohu branky, jenž střežil Schwolow. Vedení však Býkům vydrželo pouze třináct minut. Pak se do první šance dostal i Freiburg a rovnou z toho byl vyrovnávací gól. Velký podíl na něm měl Stenzel, jenž poslal ideální centr na Niederlechnera, jenž hlavičkoval přesně a Gulácsi byl poprvé (a jak se později ukázalo, také naposled) v zápase překonán.

Za šest minut už ovšem hosté znovu vedli. Posedmé v sezoně se totiž prosadil Timo Werner, jenž zas a znovu potvrzuje, jak dobrým tahem vedení lipského celku jeho letní příchod ze sestoupivšího Stuttgartu byl. Stejný hráč se prosadil ve třicáté páté minutě i podruhé, když ho fantastickou přihrávkou za obranu našel kolega z ofenzivy Emile Forsberg, a Schwolow potřetí v utkání lovil míč ze své sítě.

Tento stav zůstal již zachován do konce poločasu a do kabin šli tak hosté se solidním dvougólovým náskokem. Ten dokázali svěřenci Ralpha Hasenhüttla ještě navýšit, když v sedmdesáté deváté minutě na konečných 4:1 zvyšoval Marcel Sabitzer. Lví podíl na brance měl stejně jako u předchozí trefy Wernera Emile Forsberg, jenž celou útočnou akci Rudých býků založil.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko vyhrálo venku 2 zápasy vypsaní jako outsider.Ještě se jim nepodařilo prohrát vypsaní jako favorité. Snad to tak bude pokračovat- klidně i do konce sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko skvěle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele