8. kolo
22.10.2016 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - FC Augsburg 2:1

Freiburg si poradil s Augsburgem a vyšvihnul se do horní poloviny tabulky. O vítězný gól se postaral smolař olympijského fotbalového finále Nils Petersen.

O první pokus Freiburských se postaral Florian Niederlechner. Ale protože to bylo celkem z úhlu, neměl Marwin Hitz větší potíže. Závěr úvodní dvacetiminutovky patřil Ji Dong-Wonovi. Korejský útočník dvakrát přinutil Alexandra Schwolowa ke dvěma parádním zákrokům. Domácí byli nadále aktivnější, ale svou převahu nedokázali přetavit v úvodní branku zápasu.

Po změně stran jako první střílel Christian Günter a Hitz znovu čaroval. V 66. minutě se už svěřenci Christiana Streicha dočkali. Vincenzo Grifo rozehrával přímý kop přímo před bránu, kde se zblízka pravačkou prosadil Maximilian Philipp - 1:0. Jen chviličku poté přišel na pořad odpoledne další přímek. Jeho rozehrávky se opět ujal Grifo. Tentokrát střílel. Bohužel pro SC těsně nad.

V tu dobu pobýval Nils Petersen na hřišti nějakých patnáct minut. Za dalších deset se radoval ze svého třetího zářezu v sezoně. Po Philippově přihrávce zakončil do prázdné vynikající akci na jeden dotek - 2:0. Teprve potom se probrali hosté z Augsburgu. Halil Altintop zpracoval na hranici vápna přihrávku od svého korejského spoluhráče Ji Dong-Wona, a poté nekompromisně pálil do pravého dolního rohu - 2:1.

Zápletka tedy byla na světě a týmu Dirka Schustera se málem podařilo i vyrovnat. V 87. minutě vyrazil Schwolow míč pouze před sebe, ale Julian Günter-Schmidt nedokázal svůj bundesligový debut osladit gólem, neboť mířil těsně nad břevno. A protože ve druhé minutě nastavení hlavičkoval mimo i Korejec Ji, mohl Freiburg slavit čtvrtou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele