14. kolo
10.12.2016 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - RB Lipsko 1:0

Obrovský šok přišel na pořad sobotního odpoledne v Audi Sportparku. Do té doby poslední Ingoldstadt tu porazil do té doby vedoucí Lipsko, které tak muselo přepustit pozici lídra tabulky Bayernu Mnichov. I v tomhle duelu přitom byla k vidění červená karta, tak jako v tomto kole hned ve čtyřech dalších (nedělní zápasy nepočítaje).

Jediná trefa utkání se uskutečnila ve 12. minutě. Anthony Jung poslal výtečný centr do malého vápna, kde Roger skóroval hlavou zády k bráně - 1:0. Vyrovnat by býval mohl po Forsbergově centru Marcel Halstenberg. Mohl, kdyby si ovšem počínal po centru z přímého kopu přesněji. Do konce poločasu už si žádnou vyloženou příležitost nikdo nevypracoval.

Po změně stran se první odehrála v 52. minutě. Naby Keïta prostrčil na Marcela Sabitzera, který se ocitnul sám před gólmanem Martinem Hansenem, ale obrana Die Schanzer nakonec celou situaci zvládla. Ale kontakt se Sabitzerem vyzněl pro brankáře Hansena tak, že se zranil a mezi tři tyče musel Orjan Nyland.

V 63. minutě na nového muže v rukavicích pálil Forsberg, leč bez toho, aby rozvlnil síť. To se nepovedlo ani jeho spoluhráči Oliveru Burkemu o čtrnáct minut později. V závěru ještě mohl vyrovnat Forsberg, nicméně i ve své největší příležitosti selhal. A švédský reprezentant se neprosadil ani v sedmé minutě nastavení. Poté, co byl po dvou rychlých žlutých vyloučen Matthew Leckie.

Tenhle výsledek znamená jediné. A sice to, že po čtrnácti odehraných kolech zůstane v Bundeslize jediným neporaženým týmem TSG Hoffenheim. Lipsko se v následujících posledních dvou kolech tohoto kalendářního roku utká se dvěma těžkými soupeři. Nejprve doma s berlínskou Herthou, a poté dojde na superprestižní duel s Bayernem Mnichov. Podle všeho by to mělo být o tom, kdo přezimuje na první příčce.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

výhra

Reagovat
fsada

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra hostu a penizky doma:))

Reagovat
ratusek

buď výprask 0:5 nebo trápení a 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Buzny v Berouně mají Vánoce .

Reagovat
eL

no konečně prohráli

Reagovat
vanGomm

Už byli nařadě.A s tím posledním o to to je lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele