2. kolo
10.09.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Hertha BSC 0:2

Pouze dva týmy budou mít po dvou bundesligových kolech na kontě plný bodový zisk - Bayern Mnichov a Hertha. Pro klub z hlavního města Německa se přitom jedná o rekordní zápis, jelikož od roku 1963 se ještě nestalo, aby oba úvodní duely sezony vyhrál.

Staré dámě určitě pomohl brzký gól, nicméně ještě předtím dala vyniknout Rune Jarsteinovi, který vyrážel hlavičku Moralese po přímém kopu, který rozehrával Pascal Gross. Pak už se radovali Vladimír Darida a spol. Genki Haraguchi procedil přihrávku středem hřiště na hranici pokutového území, kde číhal Vedad Ibišević. Zpracování sice nebylo ideální, ale protože obrana byla rozhozená, mohl bosenský forvard přesto vcelku nerušeně "zavěsit" - 0:1.

Po půl hodině hry stál v malém vápně Dario Lezcano, ale Jarstein znovu úřadoval. Krátce poté nezpracoval Mitchell Weiser. Kdyby se mu to podařilo, objevil by se sám před Nylandem. Také po změně stran se jak první ozvali domácí. Matip však hlavičkoval zase jenom a pouze na berlínského brankáře.

V 53. minutě nebyla přesnější hlava (Ibiševićova) ani na druhé straně. Další snahu o vyrovnání vedl svým sólem Matthew Leckie. Ve finále vybídnul Hinterseera, ale Jarstein vyrazil. A tak mohl v 86. minutě pojistit vedení Julian Schieber. Znovu u toho byl Genki Haraguchi, jehož centr z levé strany uklízel sedmadvacetiletý útočník hlavou - 0:2.

K velké radosti Pála Dárdaie, který se Starou dámou obhajuje sedmé místo. Během tohoto měsíce budou protivníky jeho družiny ještě Schalke, Bayern a Eintracht Frankfurt, tedy samí těžcí soupeři. Ingolstadt má zatím na kontě jeden bod a před sebou zápasy s Bayernem Mnichov, Eintrachtem Frankfurt a Borussií Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele