4. kolo
20.09.2016 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Eintracht Frankfurt 0:2

Eintrachtu se vstup do nového ročníku nejvyšší německé soutěže podařil, když překvapivě zdolal před domácími diváky 1:0 Schalke. V dalším kole naopak podlehl venku Darmstadtu, aby pak znovu překvapil výhrou nad silným soupeřem, když doma porazil 2:1 Bayer Leverkusen. Příležitost napravit si reputaci proti druhému nováčkovi z předchozí sezony Ingolstadtu dostali svěřenci Nika Kovače nyní.

A že vyhrát rozhodně chtějí ukázal už samotný úvod. Již po šesti minutách se do slibné šance dostal Alexander Meier, avšak jeho hlavička skončila těsně nad Nylandovou brankou. Tihle dva se dnes rozhodně nepotkali naposled - v šestadvacáté minutě kanonýr Eintrachtu prověřil norského gólmana střelou k pravé tyči, avšak brankář Ingolstadtu ukázal své pohotové reflexy a brance zabránil.

Gólu, který visel ve vzduchu v podstatě po celý první poločas, se tak hosté z Frankfurtu dočkali až ve druhé nastavené minutě. Tehdy rozehrál Marco Fabián rohový kop a David Abraham nekompromisní hlavičkou přinesl Eintrachtu zcela zasloužené poločasové vedení 1:0.

Případné přestávkové naděje domácích na brzké vyrovnání brzy po návratu na trávník rozmetal Bastian Oczipka. V padesáté minutě se dostal k odvrácenému balonu po rozehraném rohovém kopu a nádhernou pumelicí, na kterou byl Nyland krátký, si řekl o nominaci na nejhezčí gól vloženého bundesligového kola.

Alespoň snížit a dát tak svému týmu naději na vyrovnání do dalších minut mohl v šedesáté třetí minutě Tobias Levels, avšak s jeho pokusem o lob z dálky si finský brankář Hradecký bezpečně poradil.

Eintracht Frankfurt tak pokračuje ve slibně rozjeté sezoně a patří mu nyní v neúplné tabulce čtvrté místo, zato Ingolstadt bude muset zabrat, aby se odpoutal od hranice sestupu.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele