1. kolo
27.08.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0:2

Vlkům se uplynulá sezona příliš nepovedla, a příležitost vstoupit správnou nohou do té nadcházející dostali na hřišti fotbalistů Augsburgu. Ti nastoupili před své fanoušky ve stejné sestavě, v jaké před týdnem zvládli pohárové utkání v Ravensburgu, s jedinou výjimkou v podobě návratu zraněného kapitána Paula Verhaegha.

Fotbal v horkém letním dni zpočátku nepřinesl mnoho vyložených šancí, pouze z dálky brankáře soupeře prověřili z protiútoku Draxler a na straně domácích Koo. To bylo dáno i poctivou defenzivní prací Wolfsburgu, který Augsburgu příliš nedovolil. Postupně se však ofenzivní sebevědomí svěřenců Dietera Heckinga zvyšovalo, což vyústilo ve vedoucí gól, který vstřelila nová tvář v zeleném dresu, Daniel Didavi.

Druhou půli začali Augsburgští aktivně, když v osmačtyřicáté minutě přihrávkou vybídnutý Koo branku netrefil. Vyrovnání nepřinesla ani příležitost Raula Bobadilly - nebezpečnou ránu z hranice vápna brankář Casteels, který dostal přednost před Diegem Benagliem, vytáhl na rohový kop.

Domácí i nadále zůstávali aktivnějším týmem na trávníku, avšak možná i z důvodu přemíry snahy jejich cesta k vyrovnání k úspěchu nevedla, což platilo i o nepovedené střele Caiubyho. Vlci se o pozornost přihlásili tvrdou ranou Caligiuriho, avšak Marwin Hitz byl připraven.

Svůj debut na bundesligových hřištích si odbyla posila z Japonska Takashi Usami, načež se vzápětí uvedl střelou z větší vzdálenosti - ta ovšem pro Casteelse neznamenala velké starosti a bez problémů si s ní poradil.

Vyrovnávací branku však domácí celek vstřelit nezvládl a naopak, jistotu tří bodů Wolfsburgu přinesl v devětaosmdesáté minutě Ricardo Rodriguez. Švýcarský krajní obránce, o němž se čas od času spekuluje v souvislosti s přestupem do londýnského Arsenalu, ukázal k nelibosti fanoušků Augsburgu svou největší přednost, kdy ranou po zemi z přímého kopu přechytračil zeď i bezmocného Hitze.

Novému kouči Dirku Schusterovi se tedy první utkání před domácími diváky nevyvedlo a na první bod i vstřelenou branku si příznivci FCA budou muset počkat.

Autor: Jan Pikous / fcaugsburg.de, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele