3. kolo
17.09.2016 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - FC Ingolstadt 04 3:1

Coby jednoznačný favorit šel do sobotního zápasu s Ingolstadtem mnichovský Bayern. Die Roten zažívají pod novým koučem Ancelottim snový vstup do sezony - z pěti soutěžních zápasů dokázali všechny vyhrát a Manuel Neuer neinkasoval jediný gól. To se paradoxně změnilo už po osmi minutách, kdy se v Allianz Areně hostům povedl brejk, Matthew Leckie našel přihrávkou Daria Lezcana a útočník reprezentující Paraguay se postaral o první branku do sítě Bayernu v této sezoně.

Radost z překvapivého vedení však Ingolstadtu vydržela pouhé čtyři minuty. Pak ve formě hrající Frank Ribery vybídl přihrávkou Roberta Lewandowského, polský kanonýr unikl obráncům soupeře a svým čtvrtým gólem v sezoně vyrovnal na 1:1. Zbytek prvního poločasu utkání, ve kterém diváci nemohli na trávníku vidět stálice Bayernu Müllera, Lahma a Alaba, kteří nebyli fit kvůli nemoci, příliš zajímavých akcí nenabídl. Výjimkou byla jen střela Leckieho na hranici šestnáctky, které ovšem chyběla přesnost a mířila vysoko nad branku, kterou střežil Manuel Neuer.

Pětačtyřicet minut na hřišti muselo stačit Kingsleymu Comanovi. Mladý francouzský křídelník, pro které se jednal o první utkání po zranění kotníku, byl do druhé půle nahrazen Douglasem Costou. Ten se tak mohl spolu s ostatními hráči Bayernu radovat z gólu na 2:1, o který se v padesáté minutě postaral Xabi Alonso. Defenzivní záložník mnichovských vsítil už svůj druhý gól v sezoně, poté co před vápna přihrávkou na střed hřiště vybídl ke střele dnes opět velmi aktivní Ribery. Španělský středopolař se nerozpakoval a přízemní střelou do pravého dolního rohu Nylandovy brány dostal svůj tým do vedení.

V šedesáté osmé minutě ovšem mohlo být znovu srovnáno. Outsider z Ingolstadtu se dnes slovutného soupeře evidentně nezalekl a mohl vsítit i svůj druhý gól v utkání, kdyby se ovšem střídající Hinterseer, autor šesti branek v loňské sezoně, v jasné příležitosti trefil mezi tři tyče. Definitivně tak o vítězství mnichovských rozhodl Rafinha, který dnes dostal příležitost na pravém beku namísto indisponovaného Lahma.

V nastaveném čase měli hosté příležitost aspoň snížit prostřednictvím velké šance střídajícího Lexe, který se objevil sám před Neuerem, avšak novopečený kapitán německé reprezentace ukázal svůj um. Na výsledku 3:1 se už nic nezměnilo a Bayern slaví po překvapivě dramatickém průběhu utkání očekávané tři body.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Rich

5-0

Reagovat
Rich

Lewa 2x, Muller 1x, Kimmich 1x, Vidal 1x

Reagovat
Jardman

Muller hrát nebude skrz nemoc, stejně jako Lahm a Alaba, zatímco Boateng, Robben a Coman jsou připraveni

Reagovat
Rich

Oprava: Lewa 2x, Kimmich 1x, Coman 1x, Vidal 1x.

Reagovat
Bastaron

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele