5. kolo
19.09.2015 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:0

Wolfsburg prodloužil svou sérii neporazitelnosti a v tabulce se vyšvihl na třetí příčku. Ve Volkswagen Aréně porazil Herthu Berln 2:0, vítězství se však nerodilo lehce a rozuzlení nabídla až závěrečná čtvrthodina, ve které Vlky spasil střídající kanonýr Bas Dost.

Pojďme ale pěkně popořádku. V úvodní desetiminutovce dvakrát chyboval hostující brankář Thomas Kraft. Nejprve mu vypadl lehký centr Daniela Caliguiriho a jeho chybu malém potrestal Nicklas Bendtner, o pět minut později si pak pro změnu tak dlouho hrál s míčem, až mu ho dánský útočník vypíchl, jenomže ani toto zaváhání nevyužil, když po přiťuknutí Juliana Draxlera přestřelil.

Hosté poprvé zahrozili v 17. minutě - Genki Haraguchi si zpracoval odražený míč, z halfvoleje pohotově vypálil a jeho pumelice pod břevno pořádně vyprášila rukavice Diega Benaglia. Japonský reprezentant to pak zkoušel ještě jednou, tentokráte však jeho střele scházela razance a švýcarský gólman ji pohodlně lapil.

Kouč Staré dámy Pál Dárdai musel během prvního poločasu dvakrát sahat do sestavy. Těsně před přestávkou hřiště pro zranění opustil obránce Sebastian Langkamp, jehož na trávníku nahradil Niklas Stark. O přestávce se pak odehrála ještě změna mezi třemi tyčemi, otřesený Kraft přepustil své místo Rune Jarsteinovi.

Norský brankář svého kolegu nahradil více než dobře a skvělými zákroky dlouho držel čisté konto. V 64. minutě bravurně zlikvidoval zakončení Caliguiriho z jedenácti metrů, za chvíli zase fantasticky vyškrábl nad břevno prudkou Draxlerovu hlavičku.

Brzy jednatřicetiletý Nor kapituloval v 76. minutě. Dieter Hecking měl šťastnou ruku při střídání, když na hřiště poslal Maxe Arnolda a Base Dosta. Právě talentovaný Arnold našel milimetrovým pasem za obranu Caliguiriho, jenž ještě sklepl míč před prázdno branku Dostovi a nizozemský kanonýr neměl problém otevřít skóre.

Někdejší hráč Heerenveenu přidal pojistku minutu před koncem, kdy hbitého Draxlera poslal v pokutovém území k zemi Fabian Lustenberger a hlavní rozhodčí Perl bez váhání odpískal penaltu, kterou Dost bezpečně proměnil a definitivně tak rozhodl o vítězství Wolfsburgu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele