23. kolo
27.02.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:2

Šlágr kola mezi Wolfsburgem a Bayernem nabídl zajímavou podívanou se šancemi na obou stranách. Větší kvalitu nakonec potvrdil favorizovaný obhájce titulu, zásluhou branek Kingsleyho Comana a Roberta Lewandowskiho si z Volkswagen Arény veze důležité vítězství a na čele si před Dortmundem, který má zápas k dobru, vytvořil již jedenáctibodový náskok.

Nejlepším hráčem utkání se dnes stal Kingsley Coman, jenž byl klíčovou postavou u obou vstřelených gólů. Defenzivu Vlků větral od začátku zápasu, od úvodního hvizdu uplynulo jen několik desítek vteřin, když po průniku devatenáctiletého křídelníka musel zasahovat Koen Casteels a následnou dorážku Douglase Costy z prázdné brány vykopával dobře postavený Ricardo Rodríguez.

Casteelsovi v tuto chvíli švýcarský obránce pomohl, o deset minut později mu však jiný spoluhráč, Naldo, málem nadělal velké problémy, přímý kop Xabiho Alonsa si totiž srazil těsně vedle pravé tyče. Vlastnímu brankáři na druhé straně zatopil i mladík Joshua Kimmich, který se dnes na úkor Mehdiho Benatii trochu překvapivě znovu objevil v základní sestavě, a po jeho nepovedené malé domů musel Manuel Neuer hodně rychle vyběhnout a odkopnout míč před dotírajícím Krusem.

Jednička Bayernu i německé reprezentace musela zanedlouho zasahovat znovu, po Draxlerově centru se tentokrát Max Kruse již dostal do zakončení, Neuer ale jeho hlavičku zlikvidoval. Největší příležitost si domácí vypracovali krátce před odchodem na poločasovou přestávku, důležitou roli opět hráli Draxler s Krusem, po jejichž spolupráci se u balónu na penaltovém puntíku ocitl Marcel Schafer, ve stoprocentní pozici ovšem trestuhodně minul.

Ve druhém dějství se poprvé výrazněji o slovo přihlásil i Robert Lewandowski, jehož neuvěřitelných pět branek z podzimního duelu těchto soupeřů se zapsalo do historie, po exkluzivní akci na jeden dotek po ose Kimmich - Lewandowski - Thiago - Müller ale polský kanonýr přestřelil. Na opačné straně Müller nechtěně vysunul Kruseho, někdejší forward Mönchengladbachu oslovil na zadní tyči číhajícího Juliana Draxlera a jen vynikající Neuer uchránil hosty od inkasovaného gólu.

Pár chvil nato už se svěřenci Pepa Guardioly radovali z vedoucí trefy. Lewandowskeho ránu zblokoval Naldo, načež byl u odraženého míče nejrychleji nikým nehlídaný Coman a přímo z voleje překonal bezmocného Casteelse. Definitivní rozhodnutí pak přišlo čtvrt hodiny před koncem, agilní Coman na pravém křídle obelstil Rodrígueze, v šestnáctce našel Ribéryho a po přiťuknutí zkušeného Francouze šajtlí uzavřel na konečných 0:2 Lewandowski.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Jardman

1:6 Rodriguez z pen. - 3x Müller, 3x Lewandowski

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN nedopustí komplikaci 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele