26. kolo
12.03.2016 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:0

Hoffenheim dokázal odčinit debakl z minulého týdne a v Rhein-Neckar Areně překvapivě porazil ambiciózní Wolfsburg. Ke třem bodům domácím stačil jediný gól, který vstřelil hned na začátku utkání Andrej Kramarić. Vlci tak v boji o evropské poháry opět ztratili, naopak ekipa Juliana Nagelsmanna pomalu uniká ze sestupového pásma.

Rozhodující moment zápasu přišel v samém úvodu, přičemž se na něm podepsal Robin Knoche. Mladý stoper Wolfsburgu nepřesnou rozehrávkou nabídl míč Hoffenheimu, Kevin Volland nezištnou kolmicí oslovil Kramariće, lednová posila z Leicesteru naivně bránícího Knocheho elegantně obešla a nechytatelným obstřelem rozradostnila zaplněný stadion.

Mužstvo Dietera Heckinga zahrozilo poprvé prostřednictvím pokusu Josuhy Guilavoguiho, Oliver Baumann ale s jeho ránou neměl výraznější problémy. Blíže gólu byl na opačné straně Mark Uth, jenž napálil odražený míč jen kousek vedle pravé tyče. Vlci měli sice zajímavé náznaky, opravdu vyloženou šanci si však vypracovat nedokázali.

Naopak Hoffenheim mohl jít v 56. minutě do dvougólového trháku. Po rychlém brejku v šestnáctce Kramarić obešel Casteelse, načež následně teatrálně upadl a hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Spravedlnost na sebe ovšem nenechala dlouho čekat a Volland pokutový kop i kvůli vynikajícímu zákroku Koena Casteelse neproměnil.

Ani tento moment ale dolnosaský celek nenamotivoval k větší snaze o vyrovnání. Platonický tlak Wolfsburgu působil často dost bezzubě, zakončení bylo buď nepřesné, nebo mu scházela razance a Baumann měl tak jednoduchou práci. Takřka jediná opravdu stoprocentní příležitost hostů v dnešním duelu přišla až v závěru, když Guilavogui vyhrál hlavičkový souboj pro Schürrleho, mnohonásobný německý reprezentant však pouze nechal vyniknout výborného Baumanna a body tak zůstávají v Sinsheimu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Wolsburg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele